10 küsimust joogiprofile: Erik Tammeleht Rudolfist
Erik Tammeleht restoranist Rudolf on joogi ja baarimaailmaga tegelenud 9 aastat, kuid kui arvestada ka toitlustuse osa siis juba 14 aastat. Juba väga palju saavutanud noormehe tegemistel saab silma peal hoida tema Instagrami kontol.
Kuidas selle tööni jõudsid?
Olen tegelikult sünnist saati mööda kööke ja restorane kolanud, suuresti tänu oma pere tegemistele Pärnus kes kõik tegelesid suuremal ja vähemal määral toitlustusäriga. Kui teised mängisid päris pisikesena autodega, mängisin mina pottide ja pannidega. Ütleks, et kogu see hospitality on mul täiesti veres. Olen olnud ka peakoka rollis Pärnu Kalamajaka Kohvikus, kuid tundsin et soovin rohkem külalistega suhelda ja vahetuid emotsioone kogeda, seetõttu tundus restoranijuhtimine olevat just see õige tasakaal köögi, teeninduse, veinide ja kokteili vahel.
Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?
Tänase seisuga võiks öelda kindlasti WorldClass 2023 Singleton Whisky võistluse võitmine ja kõige esimesena meie Balti riikidesse WorldClass võistlustelt auhinna toomine. Näha on, et ka meil on suur potensiaal maailmas. Kuid ei saa unustada ka Rudolf restorani, mida olen saanud oma käega vormida esimesest päevast saati ja millest on saanud väga armas koht minu elus.
Iseloomusta iseennast paari lausega.
Ennast on raske iseloomustada, lasen pigem oma töödel, tegemistel ja auhindadel rääkida ise minu eest
Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?
Vahetu emotsioon ja rõõm, mis külalistelt peegeldub. Restorani tullakse nautima ja väljas käimine on rõõmus sündmus ning ei ole paremat tööd kui olla ümbritsetud parima toidu, joogi ja rõõmsate inimestega.
Kust leiad inspiratsiooni?
Inspiratsioon tuleb vahel täitsa ise, tulevad mõtted ja maitsed mida tahaks katsetada-proovida ja nii ma kirjutan need üles ning kui on käes kokteilikaardi uuendus või võistlused võtan omad märkmed lahti ja hakkan proovima. Ei saa muidugi salata, et sotsiaalmeedial ja ka kokteiliraamatutel on suur roll inspiratsiooniallikana. Tänu pikale kogemusele köögitöös on mul peas nn maitsete leksikon ning kuna tean kuidas midagi maitseb, siis on ka neid lihtsam peas kokku sobitada
Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?
Restoran Kolm Sõsarat Lüllemäel - vot see on EESTI GURMEE ja elamus mida kolm õde seal pakuvad. Soovitan kõigil lähemalt uurida ja võtta
ette sõit sinna kaunite Lõuna-Eesti kuplite vahele
Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?
Hea hinnaga töövahendid, klaasid ja siirupid. Hea asukoht.
Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?
Ikka MONIN ning nende Paragon sari, mis sai sellel aastal täiendust. Kui eelnevalt rääkisin nn maitsete leksikonist mis mul peas pesitseb, siis Paragoni sarja erilised maitsed laiendavad maitsemaailma meeletult.
Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.
Täiesti uus asi kokteilimaailmas mis on pead tõstmas Paragoni näol. Just üldsusele tundmatud maitsed ja ka aroomid, mille väike kogus õiges kokteilis või ka toidus annab hoopis uue elamuse.
Soovitan neid proovida ja leida enda lemmik, sest kõik 6 toodet mis on tänaseks välja tulnud on täiesti erineva profiiliga.
Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?
Kokteiliensüümid ja ka julgema kujuga klaasid.