KÕIK UUDISED

10 küsimust joogiprofile: Laur Ihermann

2024. aasta 16. Mai #10küsimust 

Laur Ihermann on töötanud Eesti tipprestoranides ning osalenud maailmatasemel kokteilivõistlustel tuues koju nii mõnegi maailmameistri tiitli. Kokku on töökogemist sektoris kogunenud kuskil 20 aastat.

Kuidas selle tööni jõudsid?

Alustasin aastal 2008 kokteilide segamisega hobi korras. Esimeses kokteilis oli lausa 11 komponenti, sealt edasi hakkas mind see ala huvitama ja uurisin erinevaid tooraineid ja nii sai üks hetk hobist töö.

Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?

2019 aasta maailmameistri võistluste esikoht kindlasti üks märkimisväärsemaid saavutusi. 

Iseloomusta iseennast paari lausega.

Ei ole probleeme, vaid lahendused.

Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?

Iga päev on erinev ja täis üllatusi.

Armastan kunsti ja kummalisi maitsekombinatsioone. Selle töö juures saan olla loov just maitsete kõrvutamisel.

Kust leiad inspiratsiooni?

Kõikjalt meie ümbert, kuid enamjaolt paelub mind lisaks maitsetele erinevad tehnoloogilised vidinad ja kuidas neid saaks ära kasutada kokteilide loomisel.
Kunst, muusika ja eelkõige inimesed ja olukorrad.

Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?

Oi neid on palju. Meie toidukultuur on niivõrd rikas. Aga märgin ära oma viimase aja ühe parimaid avastusi - Rudolf!

Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?

Hea tootevalik. Meeldivad inimesed ja kõigi töötajate suhtumine klienti. No lihtsalt nagu kodus shoppaks.

Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?

MONIN

Miks just see ja kuidas sa seda kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.

Monin tootevalik on piisavalt suur ja kvaliteet on koguaeg sama.

Suvel koduaias väiksed Spritz 0% mokteilid, no mis oleks parem. Orange spritz siirup ja mullivesi peale. Täpselt nii lihtne see ongi.

Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?

Kui midagi siis ehk Supasawa happesegu.


Sarnased retseptid