Liina Rätsep alustas teenindustööga juba keskkooli kõrvalt ning liikus kiiresti edasi baarimaailma. Lisaks on tema näol tegemist tõelise power-womaniga, kes igapäevaselt ka EBA presidendi tööülesandeid täidab ning nii tervet Eesti joogikultuuri edasi veab. Töökogemust sektoris on kokku 20 aasta ringis – noore inimese kohta väga muljetavaldav number! Hoia Liina tegemistel silm peal tema Instagrami kontol siin.
Kuidas selle tööni jõudsid?
Jõudsin teenindussektorisse nii nagu paljud noored jõuavad, suvi jõudis kätte ja soov oli töötada kuskil :)
Teenindus ja baaritöö tundus põnev, seega andsin näpu ning läks kogu hing järgi.
Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?
Peamine saavutus igapäevaselt on õppida ja areneda töö käigus, iga päev on omamoodi ja tihtipeale värskendab oskusi ja teadmisi. Kuid üks suurimatest saavutustest kokteilimaailmas on kindlasti osalemine alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustel, kus sain tugeva neljanda koha ja ka parima innovatsiooni auhinna, see oli aastal 2017.
Oma võistluspäevadest on nii mõnigi tiitel oluline, olles kahe kordne Eesti meister mokteilide valmistamises pluss palju häid kohti muudest võistlustest.
Iseloomusta iseennast paari lausega.
Pean end pigem inimeste inimeseks, seega teeninduses töötamine meeldib mulle siiani. Kohusetundlik ja rõõmsameelne, empaatiline ja heatahtlik. Ilmselt oskaks mu kolleegid mind paremini iseloomustada.
Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?
Ükski päev pole täpselt samasugune, alati on midagi uut ja põnevat, mida kogeda ja õppida. Mulle meeldib pakkuda inimestele positiivseid ja põnevaid emotsioone.
Kust leiad inspiratsiooni?
Inspireerivad mind väga palju inimesed ja emotsioonid, erinevad uued tutvused ja välisreisid, kust uusi ideid kaasa võtta. Mind sütitavad inimesed, kes mulle eeskujuks mitmetest erivaldkondadest, inimesed kellega koostöö sujub ja kes oskavad pakkuda väljakutseid.
Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?
Kahjuks jääb mul väga vähe aega, et restorane külastada, aga esimesena tuleb mulle meelde kohe restoran Rudolf, kus on suurepärane köök, teenindus ja joogikaart.
Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?
Baarmenite võistlused noortele, MONIN siirupid ja baaritarvikud. Alati olemas!
Meeldib sõbralik teenindus ja hea toodete valik, kus iga baarmen naudib nö shoppamist :) Ja palju lisandub ka uusi tooteid, seega pole valik poes kunagi igav.
Kui soovitakse midagi põnevat, uut või ilusat osta kööki, baari, kodulauale, siis Gemossi lihtsalt peab minema.
Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?
Lemmikuid tooteid mitmeid, kõik oleneb, mis eesmärgil neid kasutada. MONIN siirupid mokteilides ja Paragoni valik meeldib väga.
Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.
Paragonid sobivad väga hästi ägeda nüansi lisamiseks erinevates kokteilides, MONIN siirupeid kasutan paju koduste limonaadide tegemiseks. Toredad maitsed on näiteks valge virsik, värske kurk ja vürtsikas mango.
Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?
Maailmalavadel ja parimates kokteilibaarides kasutatakse palju sellist toodet nagu SUPASAWA, mida võiks kindlasti valikusse saada.