KÕIK UUDISED

10 küsimust toiduprofile: Jose Francisco Ojeda Ramos

2024. aasta 13. August #10küsimust 

Jose Francisco Ojeda Ramos on hulgaliselt rahvusvahelisi auhindu võitnud tunnustatud pitsameister, kes igapäevaselt tegutseb Pomo restorani peakokana ning kes on üks väheseid peakokki Euroopas, kel on olemas pitsameistri koolitaja sertifikaat. Algselt pärit Gran Canarialt, oli Jose enne pitsakokaks hakkamist suur pitsasõber ning kokaks hakkama suunas teda arusaamine, et pitsat küpsetades saab ta inimesi õnnelikuks teha! 2020. aastal pärjati ta Peperoncino Rosso tiitliga. Pizza in the World Talent Story on ta esile tõstnud nii 2019. kui ka 2020. aastal.

Kuidas selle tööni jõudsid?

28 aastat tagasi kohtasin ma Toskaanas kolme itaallast ning ülejäänud on juba ajalugu 😊

Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?

Pitsakokaks saamist.

Iseloomusta iseennast paari lausega.

Minu jaoks on minu töö palju enamat, kui lihtsalt amet – see on mu elustiil, kirg ja armastus. Kui armastad seda, mida teed, siis seda ei saagi tööks kutsuda. Ma usun, et elus õnnelik olemiseks tuleb ka teisi oma ümber õnnelikuks muuta ja pitsameistri töö teeb mind õnnelikuks!

Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?

Mulle meeldib teha selliseid asju, mida veel kunagi varem tehtud ei ole. Minu töös on see võimalik! Meeldib näha, kuidas inimesed minu toitu naudivad ja selle kohta komplimente teevad.

Kust leiad inspiratsiooni?

Et saada üha paremaks ja paremaks meeldib mulle iseendaga võistelda.

Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?

Controvento. Töötasin seal neli aastat ka sous chefina.

Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?

Gurmee. Siit leiab kõike võimalikku, et oma roogasid kaunilt serveerida. Mulle meeldib väga ka Gemossi teenindus ja tähelepanelikkus – siit leiab lahendused.

Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?

Neid on tohutult palju, aga mõne näitena meeldivad mulle Gemossi bio ja extra virgin oliiviõlid, Granoro tomatipassata, MONIN pirnipüree, mida ma ka ühe oma pizza juures kasutan. Muidugi ka kuivatatud puuviljad, maapähklid, pistaatsiapähklid…

Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.

Näiteks on mul üks valge pizza pirni ja gorgonzola juustuga. Selle peal on Fior di latte, koor, pirnid ja gorgonzola. Peale ahjust võtmist niristan pizzale MONIN pirnipüreed, lisan pähkleid ja oliiviõli.

Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?

Gemoss võiks ka juustusid müüa. Aga muidu meeldiks mulle leida veel Austraalia või Itaalia musti trühvleid. Meil on küll saada Horvaatia omad, mis on okeid, aga Austraalia ja Itaalia trühvleid igatsen ikkagi.


Sarnased retseptid