KÕIK UUDISED

10 küsimust toiduprofile: tippkondiiter Heidi Park

2024. aasta 8. Juuli #10küsimust 

Heidi Parki nimi on küll eestipärane, kuid tema taust on palju põnevam. Kondiiter.ee pagariäri spetsialiseerub ameerika-stiilis juustukookidele, kihikookidele ja eritellimustele mis on valmistatud parimatest koostisosadest. Eestis on tegutsetud juba 14 aastat.

Kuidas selle tööni jõudsid?

Olen korea juurtega ameeriklane ning lõpetasin 2000. aastal USA rannakaitse akadeemia juhtimise erialal ning tegutsesin viis aastat rannavalves. Küpsetamiskirg viis mind aga õppima Ameerika kulinaariainstituuti Hyde Pargis, New Yorgis, kus täiendasin oma oskusi šokolaadi, kookide ja tortide valmistamisel. Pärast kondiitri eriala lõpetamist 2007. aastal töötasin New Yorgis Cafe Gray’s ning restoranis L’Atelier de Joel Robuchon hotellis Four Seasons. Aastal 2008 tõi armastus mind Eestisse ning asutasin siin oma kondiitriäri, kus tänaseks töötab kaheksa pagarit-kondiitrit.

Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?

Minu pagariäri on 14 aastat tegutsenud. See tundub mulle piisavalt pika ajana, et seda saavutuseks lugeda. Minu meeskond küpsetab Tallinna restoranidele ja kohvikutele ning töötame koos Interflora.ee-ga toimetades kooke ja lilli sinna, kuhu vaja.

Iseloomusta iseennast paari lausega.

Olen füüsiliselt heas vormis inimene, kellele meeldib uusi asju kogeda. Ma olen üsna vaikse iseloomuga, aga mitte introvertne. Naudin inimeste keskel olemist ning ammutan inimestest energiat.

Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?

Mulle meeldib „boss“ olla. Mulle meeldib otsuseid vastu võtta ja loominguliste inimeste meeskonda juhtida. Arvuti ees teen tööd minimaalselt, minu töö on aktiivsem.

Mulle meeldib oma loomingut süüa! Ma reen palju trenni täpselt sellepärast, et ma ka palju süüa saaksin!

Kust leiad inspiratsiooni?

Ma inspireerin reisides. Käisin hiljuti Sitsiilias ja mulle väga avaldas muljet pistaatsiapähklite ja piiniaseemnete rohke kasutamine nii magusates kui ka soolastes roogades.

Mind inspireerib väga ka toidublogija PIlle Peetersoo Nami Nami-st ja teised Eesti naisettevõtjad. 

Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?

Minu Koreast pärit vanaisa oli nuudlikokk. Kasvasin üles Korea toitu süües. Üks mu lemmikuid on kindlasti Gotsu – nende baklažaaniroog on minu lemmik!

Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?

Sõbralikud inimesed ja professionaalne teenindus. Parimad hinnad linnas ja väga hea valik küpsetamiseks vajalikke vorme.

Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?

Mulle väga meeldib kuivatatud puuviljade ja pähklite valik.

Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.

Näiteks kasutan külmkuivatatud vaarika- ja maasikapuudreid vastlakuklite ja kookide kaunistamiseks.

Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?

Näiteks olen otsinud ubet, ube ekstrakti ja pulbrit. See on USA-s väga populaarne, aga ei ole veel meile Eestisse jõudnud. See on lilla jamss, mis annab roogadele imelise naturaalselt lilla tooni ning magusa maitse. Ma teeks sellega hea meelega juustukooke, vastakukleid, kooke…

 


Sarnased retseptid