10 küsimust joogiprofile: EBA asepresident Vyacheslav Ilichev

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni asepresident Vyacheslav Ilichev on nagu päikesekiir ning tema energiast saavad osa paljud Eesti heaolusektori töötajad. Kuidas ta selle tööni jõudis ja mis tema silmad särama paneb, saad lugeda altpoolt.
Kuidas selle tööni jõudsid?
Juba noorusest peale olen olnud huvitatud põnevatest maitsekombinatsioonidest. Minu lugu algas köögis – esialgu emaga koos süüa tehes, hiljem kokakoolis ja Rakveres päris restorani köögitööd proovides. Aga kuna olen pigem suhtleja tüüpi, siis köögiseinad jäid mulle lõpuks kitsaks ning otsustasin teeninduse kasuks.
Kolisingi Tallinna ja sattusin tööle ülemuse juurde, kes oli mitmekordne Eesti meister kokteilinduses. Sealt hakkas pall veerema – tema mentorlusel (või noh, pigem sunnil 😆) osalesin erinevatel võistlustel. Ja mulle meeldis! Seega jätkasin.
Sellest ajast alates tunnen end baarinduses nagu kodus. Tänaseks ma enam ei võistle, vaid korraldan hoopis ise võistluseid.
Mida pead erialaselt oma suurimaks saavutuseks?
Minu suurimaks saavutuseks on see, et saan iga päev teha seda, mida armastan ja olla ümbritsetud inimestega, kes jagavad sama kirge. Kahjuks juhtub tihti, et inimesed tegelevad valdkondadega, mis ei paku neile tõelist rahulolu. Minu puhul on aga saavutus see, et olen leidnud oma kutsumuse ning saan seda erialaselt edasi anda.
Iseloomusta iseennast paari lausega.
Inimeste inimene, punktuaalne, energiline, avatud ja rõõmsameelne inimene. Väga raske on seda ise kirjutada aga Kaisa (Gemoss Eesti jookide kategooriajuht) ütles, et kui ma tuppa sisse astun, siis kõik näod pöörduvad minu poole.
Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?
Vabadus luua vägevaid üritusi, imeline tiim, võimalus jagada teadmisi.
Kust leiad inspiratsiooni?
Suur osa minu inspiratsioonist tuleb reisidelt, mind inspireerivad inimesed minu ümber ja meelerahu.
Milline on sinu lemmikrestoran Eestis ja miks?
Ma pole viimasel ajal just kõige aktiivsem väljas sööja, seega kindlat lemmikut pole kujunenud. Aga kui peaksin valima restoranid, kuhu läheksin igal ajal mõtlemata, siis need oleksid:
Rudolf – alati kõrgetasemeline, laitmatu ja hooliv teenindus ning toit, mis lihtsalt toimib!
Köht (Saaremaal, Orissaares) – suvekuudel kusjuures isegi töötan seal! Sealne atmosfäär, inimesed ja toidud on imelised ning mis võiks olla parem kui restoran, mis on vaid paari sammu kaugusel merest? Eestis pole neid palju!
Mis seostub sinu peas sõnaga “Gemoss”?
Alati hea ja kvaliteetne valik, abivalmis personal ning väga mõistlikud hinnad.
Mis on sinu lemmiktoode või lemmikbränd Gemossi valikust?
Loomulikult MONIN ja PARAGON! Need on lihtsalt klass omaette. Lisaks ei saa mainimata jätta kõiksugu krõpse, kastmeid, komme ja muud head-paremat – alati leiab Gemossist midagi uut ja põnevat!
Miks just need ja kuidas sa neid kasutad? Jaga palun mõni retsept või kasutamise nipp.
40 ml Bumbu rumm
15 ml PARAGON Rue Berry
100 ml pikenduseks The London Essence valge virsik ja jasmiini soda
Serveeri pikemasse High-ball klaasi
Kaunista tüümianioksaga
Mida sooviksid Gemossi valikust veel leida? Ehk on mõni selline asi, mida Eestis kuskil ei müüda, aga sooviksid osta?
Julgem klaasivalik ja erinevad tinktuurid.