KÕIK UUDISED

3 vastupandamatut grillmarinaadi

2024. aasta 27. Mai #retsept #kulinaaria #kampaania #toode 

Toorainet ise marineerides tead alati, milliseid koostisosasid kasutatud on ning maitse täpselt enda soovidele vastavaks timmida. Vali ise, kui palju soola kasutad, kui palju vürtsi lisad ning millised köögiviljad ja lihatükid marineerimiseks valid – võimalused on lõputud ning tegelikult ei ole selles protsessis ka mitte midagi keerulist.

Täna jagame kolme meie poolt ära proovitud retsepti. Julget katsetamist!

NB! Väga paljud Gemo Spice maitseained ja kõik MONIN püreed on juunikuus püsikliendile 10% soodsamad. 

Roosa pipra marinaad

Sobib hästi – köögiviljad (paprika, suvikõrvits, seened), kana, krevetid.

KOOSTISOSAD:

0.25 dl Roosa pipar
0.25 dl oliiviõli
2 spl sojakaste
2 spl palsamiäädikas
1 spl Dijon sinep
1 spl mesi
1 tl kuivatatud Tüümian
1 tl kuivatatud Rosmariin
0.5 tl sool
0.5 tl Must pipar jahvatatud
1 sidruni mahl

VALMISTAMINE:

Purusta roosa pipra terad jämedalt. Seda on hea teha uhmri abil.

Seda kõik koostisosad omavahel kuni saad ühtlase pasta. Marineeri meelepärast liha või köögivilju vähemalt 2 tundi, aga soovitavalt üle öö, et maitsed seguneda saaksid.

Grilli ja naudi.

 

Mehhio grillmarinaad

Sobib hästi – siga, kana, mais, sibul, bataat.

KOOSTISOSAD:

2 spl Maitseainesegu Mexico mix
0.25 dl oliiviõli
2 laimi mahl
2 spl MONIN püree ananassi
2 spl värskelt hakitud koriander
2 küüsauguküüs
1-2 tl Jahvatatud tšillipipar
0.5 tl jahvatatud koriander
0.5 tl Must pipar jahvatatud
0.5 tl sool

VALMISTAMINE:

Sega kõik marinaadi koostisosad omavahel.

Vala marinaad lihale/köögiviljadele ning sega hästi läbi. Jäta vähemalt kaheks tunniks, aga veel parem üleöö marineeruma.

Grilli ja naudi.

Marjane lambamarinaad

Sobib hästi ka kanale.

KOOSTISOSAD:

2 spl Maitseainesegu lambalihale
0.25 dl oliiviõli
2 spl punase veini äädikas
1 sidruni mahl
3 küüslauguküüs
3 spl Dijon sinep
2 spl MONIN metsamarja püree
1 spl Rosmariin
1 spl värske pune
1 tl sool

VALMISTAMINE:

Sega kõik marinaadi koostisosad omavahel.

Vala marinaad lihale ning sega hästi läbi. Jäta vähemalt kaheks tunniks, aga veel parem üleöö marineeruma.

Grilli ja naudi.

 


Sarnased retseptid