3 vastupandamatut grillmarinaadi
Toorainet ise marineerides tead alati, milliseid koostisosasid kasutatud on ning maitse täpselt enda soovidele vastavaks timmida. Vali ise, kui palju soola kasutad, kui palju vürtsi lisad ning millised köögiviljad ja lihatükid marineerimiseks valid – võimalused on lõputud ning tegelikult ei ole selles protsessis ka mitte midagi keerulist.
Täna jagame kolme meie poolt ära proovitud retsepti. Julget katsetamist!
NB! Väga paljud Gemo Spice maitseained ja kõik MONIN püreed on juunikuus püsikliendile 10% soodsamad.
Roosa pipra marinaad
Sobib hästi – köögiviljad (paprika, suvikõrvits, seened), kana, krevetid.
KOOSTISOSAD: 0.25 dl Roosa pipar VALMISTAMINE: Purusta roosa pipra terad jämedalt. Seda on hea teha uhmri abil. Seda kõik koostisosad omavahel kuni saad ühtlase pasta. Marineeri meelepärast liha või köögivilju vähemalt 2 tundi, aga soovitavalt üle öö, et maitsed seguneda saaksid. Grilli ja naudi. |
Mehhio grillmarinaad
Sobib hästi – siga, kana, mais, sibul, bataat.
KOOSTISOSAD: 2 spl Maitseainesegu Mexico mix VALMISTAMINE: Sega kõik marinaadi koostisosad omavahel. Vala marinaad lihale/köögiviljadele ning sega hästi läbi. Jäta vähemalt kaheks tunniks, aga veel parem üleöö marineeruma. Grilli ja naudi. |
Marjane lambamarinaad
Sobib hästi ka kanale.
KOOSTISOSAD: 2 spl Maitseainesegu lambalihale VALMISTAMINE: Sega kõik marinaadi koostisosad omavahel. Vala marinaad lihale ning sega hästi läbi. Jäta vähemalt kaheks tunniks, aga veel parem üleöö marineeruma. Grilli ja naudi. |