KÕIK UUDISED

7 tegurit, mida endale ideaalse panni valimisel silmas pidada

2023. aasta 29. Mai #inspiratsioon #toode #restoran 

Hea pann on oluline nii tavalises koduköögis, kui ka restorani köökides. Proffidele on meil lai valik grillpanne, wok-panne, praepanne, spetsiaalseid pannkoogi- pizza, paella ja kõikvõimalikke muid panne. Ka parimatel kodukokkadel on kindlasti mitut panni vaja ning panni valikul on erinevatele kokkadele tähtsad erinevad tegurid, kuid siin postituses vaatleme seda, kuidas valida keskmisesse kodukööki sobiv ja lihtsalt hea praepann.  

Kas panni valik on üldse oluline? Meie arvame, et on. Hea pann aitab saavutada täiuslikke küpsetustulemusi ning valmistada maitsvaid ja krõbedaid roogasid. Kuid kuidas valida just endale sobivaim praepann? Siin on mõned olulised aspektid, mida peaksid arvestama parima praepanni valimisel.

Materjal: Praepannide valmistamisel kasutatakse erinevaid materjale nagu malm, alumiinium, roostevaba teras või teflon. Roostevabast terasest praepannid on vastupidavad ja neil on hea soojusjuhtivus, kuid toidu külge kleepumise vältimiseks võivad vajada suurema koguse rasva kasutamist. Malmist praepannid säilitavad soojust hästi ja annavad toidule kauni krõbeduse, kuid need võivad olla rasked ja nõuda erilist hoolt. Alumiiniumist praepannid soojenevad kiiresti ja ühtlaselt, kuid vajavad head mittekleepuvat katet, et vältida toidu pannipõhja kinni jäämist.
Ballarini alumiiniumist pannidel on kasutatud nende enda välja töötatud KERASTONE katteid. Kerastone PROFI kate sobib igasuguse küpsetamise jaoks. Kerastone PROFI WHITE on ideaalne juhul, kui toidu toon on oluline, nagu näiteks mitmesugune pruunistamine, kastmete ja karamelli valmistamine. Kerastone PROFI GRANITE sisaldab mineraalide osakesi ning on ideaalne toidu madalal temperatuuril pruunistamiseks.  
AMT kasutab oma pannidel LOTAN mittenakkuvat katet ning muuhulgas pakuvad nad meile teadaolevalt ainukese ettevõttena maailmas võimalust pannide uuesti katmiseks. Ehk siis, kui panni mittenakkuv kate on aja jooksul kahjustada saanud (ja pole midagi teha, see juhtub lõpuks iga mittenakkuva pinnakattega), siis võib panni neile tagasi saata ning nad katavad selle uuesti mittenakkuva Lotan kattega.
Tognana Grancuci praepannidel on tugevad mitmekihilised pinnakatted ning Pujadas alumiiniumpannid on väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega.

Suurus: Praepanni suurus sõltub peamiselt sellest, mitmele inimesele tavaliselt süüa tehakse. Kui oled üksi või valmistad toitu vaid paarile inimesele, siis piisab tavaliselt väiksemast praepannist, mille läbimõõt on umbes 20-24 sentimeetrit. Suuremale perele või pidulikemate sündmuste puhul võiksid valida suurema praepanni, mille läbimõõt on umbes 26-36 sentimeetrit.

Sobivus pliidile: Suur osa pliite saab hakkama kõigi pannidega, kuid kui sul on induktsioonpliit, siis on oluline jälgida, et ka pann sellele kindlasti sobiks. Induktsioonpanni puhul on oluline ka see, et pliidi induktsioonala ning panni diameeter omavahel sobiksid. Induktsioonpliidile sobivad pannid leiad siit