
Austritest romantilisemaid roogasid palju ei ole ning saabuvaks sõbrapäevaks sobivad need suurepäraselt. Austrite puhul on kõige keerulisem nende valimine ning avamine – aga ka see ei käi kellelgi üle jõu ning veidikese harjutamisega muutub see üha lihtsamaks ja lihtsamaks. Kui austrid avatud, siis lisandite valmistamine käib juba kiiresti ning meeldivaks õhtuks ei ole vaja midagi muud, kui head kaaslast ja kvaliteetset vahuveini. Meie valikuks sel Valentinipäeval on alkoholivaba vahuvein Vinada valikust.
Kuidas austreid avada?
- Austrite avamine võib esmalt tunduda keeruline, kuid õigete tööriistade ja – võtetega on see lihtne.
Hangi endale nuga austrite avamiseks, köögirätik ja tugev lõikelaud. Kui plaanid tihti austreid avada, siis soovitame hankida ka kaitsekinda. Kui kõik vajalik olemas, siis asu tööle: - Pese austrid külma veega, et eemaldada liiv ja lahtised koorekillud.
- Aseta lõikelauale rätik nii, et saad sellele austri toetada ning ühe rätiku otsaga ka austrist kinni hoida – nii väldid libisemist.
- Aseta auster rätikule lame pool peal ning leia selle kinnisest otsas ühenduskoht, mis alumist ja ülemist poolt kinni hoiavad.
- Suru avamisnoa ots rahulikult ühenduskoha juurest austrisse kuni tunned, et see tungib austripoolte vahele, seejärel keera nuga õrnalt kuni tunned, et kestad on üksteisest pisut eemaldunud.
- Libista nuga mööda austri ülemist poolt – nii saad läbi lõigata lihase, mis austrit kinni hoiab. Tõsta pealmine kest ettevaatlikult kõrvale.
- Eemalda köögipaberiga võimalikud austrisse sattunud koorekillud ning säti austripoolikud jääle serveerimist ootama.
- NB! Kindlasti ära austritesse tekkinud vedelikku ära vala.
KOOSTISOSAD
12 värsket austrit
1 sellerivars
0.5 punast sibulat
0.5 toorest peeti
1 spl mett
2 spl Carandini Rosa veiniäädika kastet
1 spl oliiviõli
VALMISTAMINE
- Ava austrinoaga austrid ja hoia neid serveerimiseni külmas.
- Sega mesi Rosa kastme ja õliga
- Riivi sibul, peet ja seller peene riiviga.
- Aseta igale austrile pisut köögivilju ning lisa kaste.
- Serveeri.