Gemossi lettidel on uudistootena saadaval tahini. See Lähis-Idast pärit pasta, mida valmistatakse jahvatatud seesamiseemnetest on oma erilise maitse ja siidise tekstuuriga sobiv paljude magusate ja soolaste roogade valmistamiseks.
Tahini päritolu ulatub tuhandete aastate taha ning traditsiooniliselt kasutatakse seda näiteks hummuses ning tahinikastme valmistamiseks. Tänapäeval on tahini levinud üle maailma ning leidnud kasutust paljudes retseptides traditsioonilistest moodsate ning soolasest magusateni.
Tahini tervislikud omadused
Tahinis on rohkelt tervislikke rasvu, valke, kiudaineid ja olulisi mineraale nagu raud, magneesium ja kaltsium. Samuti sisaldab see antioksüdante ja B-vitamiine. Tahini lisamisel toitudesse võib olla mitmeid tervisekasusid, sealhulgas südame tervise toetamine, luude tugevdamine ja seedimise parandamine. Mõistagi peab meeles pidama, et tegemist on kõrge kalorsusega toorainega (100 grammis tahinis on 627 kcal ja 55 grammi rasva), seega nagu iga muu toorainega - tervislikkuse võti peitub mõõduses.
Jagame täna kaht läbiproovitud retsepti tahini kasutamiseks