KÕIK UUDISED

Carandini – kirega loodud äädikad!

2023. aasta 20. Oktoober #kataloog #kulinaaria #HORECA #toode 

Juba aastast 1641 on Modena parim äädikas kandnud Carandini nime – sama nime, mida kannab ka üks Modena vanimatest aadlisuguvõsadest. Selle äädika tervislikud omadused ja iseloomulik maitse - mõrkjalt magus, tasakaalustatud ja harmooniline - on pikaajalise ja põlvest põlve edasi antud käsitöötraditsiooni tulemus. Just nagu sadu aastaid tagasi on ka tänased Carandini perekonna järeltulijad pühendunud üle maailma kõrgelt hinnatud äädikate valmistamisele. Alates parimate koostisosade valimisest kuni viljade küpsemise ja vananemistsüklite jälgimiseni kontrollitakse rangelt iga tootmisetappi, et tagada kõrgeima kvaliteediga tooted. Need äädikad on täiuslikuks kaaslaseks maailma parimatele roogadele, heale tervisele ja pika elueale. 

Tootevalik on võrreldes 17. sajandiga aga märkimisväärselt laienenud ning nüüd on lisaks traditsioonilisele palsamiäädikale valikus ka erinevad palsamikreemid, õunaäädikad, veiniäädikad ning isegi palsamiäädikast valmistatud kaaviar.

Pikaaegne kogemus, uus tehnoloogia

Traditsioonid on tähtsad. Kuid ainult traditsioonidega tänapäeval hakkama ei saa ning Carandini on suutnud väga hästi ühendada vanad teadmised kaasaegse tehnoloogiaga ning oma töötajate kirg tööstusliku efektiivsuse ja juhtimisoskusega. Just see kõik kokku võimaldab pakkuda parima äädika pakkumist piisavalt suures koguses, et seda üle maailma kasutada saaks ning samal ajal hinda mõistlikuna hoides.

Jätkusuutlikkus tagab tuleviku

Ilma jätkusuutlikkusele mõtlemata ei saa täna ükski bränd ning erandiks pole siin ka Carandini. Jätkusuutlikkus on neile nii oluline, et alates 2021. aastast annavad nad välja oma Sustainability Reporti, millega saab tutvuda siin.

Altpoolt leiad rohkem infot toodete kohta ning ühe imemaitsva tagurpidi sibulapiruka retsepti. Kõik Carandini tooded leiad aga siit.

Carandini palsamikreemid

Palsamikreemid annavad traditsioonilise Modena PGI palsamiäädika ja valge palsamiäädika nautimiseks uues mugavas vormis, mida on lihtne oma roogade uuele tasemele viimiseks kasutada. Paljud palsamikreemid sobivad lisaks soolastele toitudele kasutamiseks ka magustoitude juures ning ainsaks piiriks on siin iseenda fantaasia.

Valikus on põnevad kombinatsioonid nagu, palsamikreem pirni ja kreeka pähkliga, küüslaugu ja rosmariiniga ning metsamarjadega, samuti valged palsamikreemid näiteks safraniga.

Carandini õunasiidriäädikad

Carandini valikus on ka maitsvad õunasiidriäädikad. Lisaks naturaalsele orgaanilisele õunasiidriäädikale on välja töötatud ka kolm erilist supertoidulisanditega õunasiidriäädikat, mis lisaks maitseelamusele ka tervist toetavad. Kõik need sobivad ideaalsel ka sinu lemmik detox jooki täiendama. Kõik Carandini õunasiidriäädikad on täiesti naturaalsed ja pastöriseerimata.

Õunasiidriäädikas acai, aroonia ja leedriga on delikaatselt värske ja intensiivse leedripuu aroomiga. Sobib hästi liharoogade ning kergete toitude täienduseks.

Õunasiidriäädikas kombucha, ingveri ja kurkumiga on maitselt värske, särtsakas ja kergelt vürtsise noodiga – ideaalne kasutamaks salatites, köögiviljadega ning teiste kergete roogade juures.

Õunasiidriäädikas matcha tee, spirulina ja mündiga on intensiivse maitse ning värskendava mündinoodiga. Sobib suurepäraselt kala, liha ja salatite täienduseks.

Karamelliseeritud sibula Tarte Tatin palsamiäädikaga

Taigna jaoks:
250 g nisujahu
125 g võid
60 ml külma vett
Soola
1 spl tüümiani

Täidise jaoks:
30 g võid
Oliiviõli
2 spl suhkrut
2 spl Modena orgaanilist palsamiäädikat
2 spl vett
Soola
100 g ricotta juustu
Värsket tüümiani

Valmistamine:

  1. Taigna valmistamiseks sega kõik koostisosad kiiresti omavahel (ideaalne on kasutada lõiketeradega köögikombaini), sõtku palliks ning hoia kuni kasutamiseni külmkapis.
  2. Koori sibulad ning lõika need pooleks.
  3. Sulata ahjukindla (malm)panni põhjas või koos tilga oliiviõliga.  Lisa suhkur ja sega korralikult läbi.
  4. Lisa pannile ka sibulad, palsamiäädikas ja vesi. Küpseta keskmisel kuumusel umbes pool tundi. Poole küpsemise pealt keera sibulad ümber.
  5. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning rulli taigen kergelt jahusel pinnal lahti.
  6. Säti sibulad pannil nii, et lõikepind oleks allpool. Kata sibulad taignaga ning vajuta ääred kergelt sissepoole
  7. Küpseta umbes pool tundi kuni taigen on küps.
  8. Kata pann suure taldrikuga ning pööra pirukas kiire liigutusega taldrikule. Serveeri koheselt koos peale puistatud ricotta ja värske tüümianiga.

Sarnased retseptid