KÕIK UUDISED

Erik Tammeleht esindab Eestit baarmenide olümpial kasutades MONIN Jabuticaba püreed

2023. aasta 13. September #MONIN #kokteilid #koostöö #uudis 

Word Class 2023 finaal toimub sel aastal São Paulos, Brasiilias 25-26. septembril. Just Brasiiliast on pärit ka MONIN Jabuticaba püree. Mis on aga World Class võistlus ja kes on Erik?

World Class on globaalne baarmenite koolitus- ja haridusprogramm, mis kulmineerub võitlusega, kus selgitatakse välja aasta baarmen. Eesmärk on arendada baarmenide oskusi, rõhutades erilise kliendikogemuse pakkumise olulisusele. World Class võistlused on nagu baarmenide olümpia. See on üks kõige klompleksemaid, luksuslikumaid ja keerulisemaid baarmenide võistlusi maailmas. Seal osalemiseks peab teadma KÕIKE. Ei saa lihtsalt ühe kokteiliga käed taskus kohale minna. Võrreldes klassikaliste baarmenide võistlustega otsitakse inimest ja elamust, mitte ainult head jooki. Võitjal peab olema kogu komplekt: karisma, maneer, eriline olemus ja muidugi ka põhjalikud baari teadmised.

Baltikumist alustas kokku 120 osalejat - igast riigist 40, kelle seast valiti erinevate võistluste ja vaheülesannete käigus välja 6 finalisti. Neist kaks said omakorda edasi TOP finaali, mille Erik kinni pani. Temal on nüüd au esindada sellel aastal kõiki Balti riike. Juba Baltikumi finaalis oli palju erinevaid ülesandeid. Muuhulgas tuli luua uus klassikaline viskikokteil, perfektne Martini kokteil ja tegeleda turundamisega. TOP finaalis oli ka kiiruseülesanne, mille käigus pidi kuue minuti jooksul looma kuus kaunistustega kokteili kuue minuti jooksul, kusjuures valmistatavad kokteilid loositi välja vahetult enne vooru algust. Lisaks toimusid võistluse raames erinevad meistriklassid koostöös erinevate brändidega (Don julio, Singleton, Tanqueray jne). 

Erik Tammeleht töötab igapäevaselt restorani Rudolf juhina ning on ka on varasemalt võitnud hulgaliselt auhindu:

  • Monin Cup 2022 II. koht
  • Tallinn Cocktail week 2023 LEMMIK BAARMAN
  • EBA 2023 meistrivõistluste I. koht
  • jne.

Erik on võistelnud alates 18. eluaastast. Miks? Selleks, et näha mida teised teevad, milline on teiste käekiri ja mis on trendikas. „Võistlustel osalemine annab mulle nii Eesti kui ka teiste riikide joogikultuuridest hästi hea ülevaate ja tänu sellele toimub areng ja kultuuri arendamine. Kokteilivõistlused on aastatega muutunud palju. Nüüd on tähtis lugu ja inimene, mitte ainult kokteil. Läheb järjest huvitavamaks.“
Erik leiab ka, et inimesed armastavad aina enam suhtlust. Nad tahavad baarmeniga ja teenindajaga rääkida ning lähevad restorani mitte ainult toidu ja joogi vaid kogu elamuse, kaasa arvatud teeninduselamuse pärast.  

World Classi lõpp finaalis osaleb kokku 56 riiki/piirkonda ning kõik kohtunikud on maailma tipud, oma ala täielikud professionaalid. Ettevalmistus viimaseks etapiks võttis Erikul umbes 2 kuud.  Näiteks on vaja ette valmistada Disco kokteil, kokteilirituaal ja kokteil „Spirit of Sao Paulo“- lihtne kokteil, mis Brasiilia pealinna olemust edasi annaks. Ülesandeks on mõelda välja retsept, mida saaks kiiresti pakkuda 100-le inimesele. Kokteil peaks maitselt olema niiöelda „crowd pleaser“, et kõigile maitseks. Lisaks peab selle teostust nii hästi kirjeldama, et ka keegi teine selle joogi valmistamisega sama hästi hakkama saaks. Just viimase ülesande jaoks otsustaski Erik kasutada uut ja eksootilist MONIN Jabuticaba püreed. Jabuticaba marja kodumaa ongi Brasiilia ning Eriku sõnul on MONINi püree autentne, hea ja lihtne kasutada.

Nüüd sõidabki septembris Erikuga kaasa ka Jabuticaba püree. Meie Gemoss Eesti ja Monin Eesti tiimiga soovime Erikule palju edu! 

 

The walking Brazilian:

MONIN Jabuticaba püree

Johnnie Walker Black label

Ananassimahl

Agaavisiirup

Laimimahl

Soodavesi

 


Sarnased retseptid