FOOD LAB: Autentse pitsa saladused
Kes meist ei armastaks pitsat! Krõbeda, koheva, maitsva pärmitaignast põhja peale saab laduda lõputul hulgal erinevaid täidiseid ning kõige krooniks on maitsekas kaste ja juust. Pitsat võib valmistada sadadel erinevatel viisidel. Selles meistriklassis õpetab paljude rahvusvaheliste auhindadega pärjatud pitsameister Jose Francisco Ojeda Ramos, kuidas valmistada ehtsat Napoli stiilis pitsat.
MEISTRIKLASS TOIMUB:
4.03 ja 5.03 algusega 12.00
Gemossi Stuudio, Pallasti 4, Tallinn
Mõlemal kuupäeval mahub küpsetama 15 inimest. Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
KOOLITUSE TEEMAD:
- Erinevad jahutüübid ja teised komponendid;
- Erinevad viisid taigna valmistamiseks;
- Jahu ja vedeliku suhe, pärmi kasutamine ja temperatuur;
- Praktiline pitsa valmistamine;
- Degustatsioon.
Meistriklass toimub inglise keeles vajadusel tõlkega eesti keelde.
Osalustasu: 55€.
Kindlusta endale koht meistriklassis ostes pilet siit.
Kohtume Gemoss stuudios 4. ja 5. märtsil kell 12.00.
KOOLITAJA
Jose Francisco Ojeda Ramos on hulgaliselt rahvusvahelisi auhindu võitnud tunnustatud pitsameister, kes igapäevaselt tegutseb Pomo restorani peakokana ning kes on üks väheseid peakokki Euroopas, kel on olemas pitsameistri koolitaja sertifikaat. Algselt pärit Gran Canarialt, oli Jose enne pitsakokaks hakkamist suur pitsasõber ning kokaks hakkama suunas teda arusaamine, et pitsat küpsetades saab ta inimesi õnnelikuks teha! 2020. aastal pärjati ta Peperoncino Rosso tiitliga. Pizza in the World Talent Story on ta esile tõstnud nii 2019. kui ka 2020. aastal.
Meistriklassis kasutati järgmiseid tooteid:
Tomatid omas mahlas
Artišokk
Tuunikala
Kapparid
MONIN püree pirni
Oregano
Oliivid tumedad
Marineeritud seened
Shampinjonid
Pitsarest
Oliiviõli
Päikesekuivatatud tomatid
Vegan pesto