KÕIK UUDISED

Hollandi minipannkoogid Poffertjes

2024. aasta 1. Mai #retsept #koostöö 

Minipannkoogid on ka Eestis populaarseks saanud ning nüüd saad neid ühe ampsu suuruseid hõrgutisi ka kodus valmistada! Retsepti autor on alati särav Rita Osa, kes õpetas nneid tegema oma autorisaates Rita Köök Kanal2 ekraanil. 

Need ühe ampsu suurused pannukad võluvad su ära, ma luban! Taldrikule pandud või sulab pannukate kuumuses maitsvaks lastmeks. Puista pääle tuhksuhkrut ja pisut marju ja nosi kohe, pannisoojana. Puhas nurr!
Minipannukaid võid muide serveerida ka soolalõhe või kalamarjaga.
NB! Pannukate tegemiseks vajamineva Poffertjes panni leiad siit ja taignapudeli siit.

Hollandi minipannkoogid Poffertjes

6 pannitäit (6 x 16 tk)

1 M-suuruses muna
150 g nisujahu
40 g tatrajahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl soola
3,75 dl täispiima
1 sl õli taina sisse + praadimiseks
serveerimiseks 50 g toasooja võid + tuhksuhkrut + peotäis põldmarju + Cake&Bake külmkuivatatud mustsõstratükke

  1.  Klopi muna kausis lahti. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegu läbi sõela vähehaaval munale vaheldumisi piimaga, pidevalt tainast vispliga kloppides, et tainas ei jääks tükiline.
  2. Vala tainas paarimillimeetrise avaga plastpudelisse. Kuumuta minipannkoogi pann pliidil, täida keskmine pannkoogipesa õliga ja määri õli silikoonpintsli abil kõigi pesade vahel laiali.
  3. Pigista tainas pudelist pesadesse ja lase pannukatel hetk küpseda, kuni äär hakkab tahenema ja põhi muutub jumekaks. Keera pannukad kahe hambatiku abil oma pesades ümber ja küpseta ka teiselt poolt valmis. Igale sööjale arvesta pannitäis pannukaid.
  4. Pane taldriku keskele kuhjaga teelusikatäis võid ja tõsta pannukad hambatikkude abil taldrikule. Raputa peale tuhksuhkrut ja külmkuivatatud mustsõstratükke. Kõige pääle säti mõned poolekslõigatud põldmarjad.

Pannkoogid on serveeritud Dudson taldrikutel, mida saad Gemossi kaudu kataloogist tellida ja pildi autor on Pasi Kokko.


Sarnased retseptid