KÕIK UUDISED

Hummus Jane moodi

2024. aasta 19. Detsember #MeieInimesed #retsept 

Gemossi Tartu kaupluse juhataja Jane räägib, et kuigi ta teiste tehtud maitsvaid hõrgutisi ja kauneid serveeringuid väga naudib, siis ise toidu valmistamist ei ole ta kunagi eriliselt nautinud. 

Siiski sattus ta ühel tööpostil olukorda, kus kõrgema ametikoha saamiseks pidi selgeks õppima ka kokkamise põhitõed. Just seal avastas ta, kui lihtne on valmistada maitsvat hummust. Sellest ajast alates on see roog peaaegu alati laual, kui talle külalised tulevad. Lisaks sellele, et hummuse valmistamine on väga lihtne, on see ka vegan, enamlevinud allergeenidest vaba ja sobib ka toidutalumatusega inimestele. Tänapäeval on need üpriski olulised detailid🙂

Ja mis eriti mugav – vajalikud koostisosad on tal enamasti alati kodus olemas.

Hummus Jane moodi

KOOSTISOSAD

2 purki kikerherned
Oliiviõli (kogus on tunde järgi)
Sidruni- või laimimahl (tihti kasutab ta MONIN laimi ranchot, mis on tema köögis alati olemas)
Sool
(Värske küüslauk – kui leidub)
(Tahini – kui meeles püsib)

VALMISTAMINE

  1. Pane lõiketeradega köögikombaini kaks purki nõrutatud kikerherneid, oliiviõli, laimimahl ja sool. Kui kapis on, siis lisa ka värsket küüslauku. Kogused on tunde järgi nii, et blenderdades tekib mõnusalt kreemjas mass, mitte lihtsalt purustatud kikerherned. 
  2. Blenderda, kuni tekib ühtlane, kreemjas mass. 
  3. Maitsesta vastavalt vajadusele, lisades hapet, soola või õli, et hummus oleks just sinu maitsele sobiv.
  4. Kui meelde tuleb ja kodus on, siis lisa ka tahinit (kuigi enamasti läheb see Janel meelest – ja hummus on sellegipoolest suurepärane).
  5. Eriti piduliku variandi saamiseks võib lisada ka päikesekuivatatud tomateid ning sel juhul võib ka oliiviõli asendada veelgi rohkem maitset andva päikesekuivatatud tomatite õliga.
  6. Serveerimiseks sobib hästi näiteks ürdisai või värsked köögiviljad.

Sarnased retseptid