Tofu on sajanditevanuse ajalooga toiduaine, mille juured ulatuvad Hiinasse. Legendi kohaselt avastas tofu Lääne-Hani dünastia (206 eKr - 220 pKr) ajal prints Liu An, kes eksperimenteeris sojapiima kalgendamisega. Sisuliselt valmistatakse seda sarnaselt meie poolt armastatud juustule. Tofu populaarsus kasvas kiiresti ja levis läbi Aasia riikide nagu Jaapan ja Korea. Täna on tofu laialdaselt kättesaadav ka Eestis.
Mis on siidine tofu?
Siidine tofu, tuntud ka kui pehme tofu, erineb tavalisest tofust oma õrna ja kreemja tekstuuri poolest. See saavutatakse läbi spetsiaalse valmistamisprotsessi, kus sojapiim kalgendatakse otse lõppmahutisse, ilma seda eelnevalt pressimata. Tulemus on pehme ja õrn, peaaegu pudingilaadne konsistents, mis teeb siidise tofu ideaalseks magustoitude, suppide ja kastmete jaoks. Meil Gemossis on müügil justnimelt siiditofu.
Siidine tofu on mitmekülgne koostisosa, mis sobib nii soolastesse kui magusatesse roogadesse. Selle pehme ja kreemjas tekstuur avab toidumaailmas lõputult võimalusi - lisa seda smuutidesse, valmista taimseid juustukooke või hoopis trühvleid - võimalusi on lõputult.
Meie jagame täna retsepti, mis peaaegu, et nagu polegi retsept, sest koostisosi on täpselt kaks - siiditofu ja tume šokolaad.
Kahe-komponendi šokolaadikreem
Neljale
1 pakk tofut
100-150 g tumedat šokolaadi
Valmistamine:
- Sulata vesivannil šokolaad. Kui soovid väga šokolaadist tulemust, siis 150 g, aga väga mõnusa tulemuse saab ka 100 grammiga piirdudes. Mida väiksema kakaosisaldusega šokolaadi valid, seda magusam šokolaad on, meie oovitame kasutada vähemalt 60% kakaosisaldusega šokolaadi.
- Tõsta šokolaadikauss tulelt ning lisa samasse kaussi eelnevalt köögipaberiga kergelt kuivatatud tofu. Surista kõik saumikseriga siidiseks kreemiks.
- Tõsta kreem serveerimisklaasidesse. Kreemiga koos nautimiseks sobivad imeliselt kodumaised värsked marjad.