Salatid on ülihead ja loomulikult tervislikud – mida muud aasta alguses soovida võikski! Küll aega ei ole aasta algus meie kliimas just kõige salatisõbralikum, sest värskete köögiviljade valmimiseni on veel pea pool aastat aega. Õnneks on konserveeritud/kuivatatud kikerherned ning külmutatud rohelised oad aastaringselt saadaval ning nende kasutamist ei tasu karta, sest need on just oma kõige paremas küpsusastmes korjatud ning kiirelt hoidistatud. Samuti säilib neis võimalikult palju väärtuslikku.
Kusjuures – konserveeritud kalatooteid peetakse üheks 2023. aasta suurimaks toidutrendiks eelkõige just oma jätkusuutlikkuse poolest – kindlasti tasub alati aga jälgida, et konserveeritud kala oleks keskkonnasõbralikult püütud.
Kastme jaoks
1 tl Dijon sinepit
2 spl punase veini äädikat
6 spl extra virgin oliiviõli
Maitse järgi soola, suhkrut, pipart
1 tl Dijon sinepit
2 spl punase veini äädikat
6 spl extra virgin oliiviõli
Maitse järgi soola, suhkrut, pipart
Keeda rohelised oad keevas vees 3-5 minutit kuni need on pehmed kuid veel kergelt krõmpsud.
Samal ajal sega suuremas kausis kokku kastme ained.
Kui oad on keenud, siis kurna need sõelal, loputa kergelt külma veega ning seejärel lisa need otse kastme juurde kaussi koos kikerhernestega ning sega läbi.
Kausi peale puista tuunikala ning viiluta keedetud muna. Kõige peale purusta veel värsket pipart.
Serveeri kohe ja hästi sobib lisada ka pisut röstitud seesamiseemneid.
Samal ajal sega suuremas kausis kokku kastme ained.
Kui oad on keenud, siis kurna need sõelal, loputa kergelt külma veega ning seejärel lisa need otse kastme juurde kaussi koos kikerhernestega ning sega läbi.
Kausi peale puista tuunikala ning viiluta keedetud muna. Kõige peale purusta veel värsket pipart.
Serveeri kohe ja hästi sobib lisada ka pisut röstitud seesamiseemneid.