KÕIK UUDISED

Kanavõileib sourdough, virsikute ja jalapenomajoneesiga

2023. aasta 23. Detsember #inspiratsioon #retsept #leib #toode #MeieInimesed 

Meie turunduskonsultant Kadri on juba pikki aastaid juuretisega saia küpsetanud ning tema retseptiga saab tutvuda siin. Küll aga on algsele retseptile lisandunud üks natuke salajasem koostisosa, mida Kadri soovitab sõrmeotsa täie lisada kõigile pärmi või juuretisega kergitatud küpsetistele – nimelt aitab kerkimisele kaasa see, kui lisada jahu sisse õige pisut gluteeni!

 
Kes saiaküpsetamist ette võtta ei soovi, siis mõistagi sobib sama täidis ka ostetud hapusaia või isegi lihtsa röstsaia täidiseks. Samuti võib kana puhul minna lihtsamat teed pidi ning hankida poest valmis grillkana või kasutada prae ülejääke.  Pildil valmistatud võileiva puhul on kasutatud puljngi keetmisel ülipehmeks küpsenud kana kintsuliha, mis on tükeldatud ning vähese Gemo Spice
kana maitseaineseguga kokku segatud. Isegi tavalise poest ostetud majoneesi saab erilisemaks muuta sinna ise jalapenot lisades. Aga tegelikult ei ole majoneesi ise tegemine sugugi väga keeruline ning soovitame selle ära proovida!

Sourdough võileib kana, virsikute ja jalapenomajoneesiga.

2 viilu krõbedaks röstitud haputaigna saia
2 spl jalapenomajaoneesi
1 Gemoss Collection virsikupoolik
40 g küpsetatud kana
2 lehte jääsalatit

  1. Viiluta virsik ning kana.
  2. Säti kõik saiaviilude vahele ning naudi!

Jalapeno majonees

KOOSTISOSAD
50 g Gemoss Collection Jalapenoviile
50 g Gemoss Collection konserveeritud virsikut
1 tl Dijon sinepit
1 tl valget palsamiäädikat
1 munakollane (vabalt peetud kanadelt)
200 g rapsiõli

VALMISTAMINE

  1. Vali välja purk või kauss, kuhu saumikseri otsik täpselt ära mahub nii, et väga palju ruumi üle ei jää.
  2. Pane anuma põhja jalapeno, virsik, sinep ja äädikas ning surista see ühtlaseks massiks.
  3.  Aseta segu peale munakollane ning kata see saumikseriga.
  4. Vala samasse nõusse 200 g õli.
  5. Lülita saumikser tööle ning surista kõik ühtlaseks. Alusta põhjast ning ära saumikserit üles tõsta. Kui alumine osa on juba pisut segunenud, siis kalluta saumikser umbes 10-kraadise nurga alla nii, et rohkem õli väga aeglaselt ülejäänud seguga emulgeeruda saaks. Kui kõik on peaaegu segunenud, siis tõsta saumikser aeglaselt ülespoole, et kõik lõpuni seguneks. Kõlab keeruliselt, aga tegelikult kulub kogu protsessiks vaid paar minutit.
  6. Maitse ning kui tunned, et seda on vaja, siis lisa majoneesile soola või veel peenelt hakitud jalapenot lisaks.
  7. Säilita majoneesi õhukindlas purgis külmkapis ning tarvita see paari päeva jooksul ära.


Sarnased retseptid