KÕIK UUDISED

Karamelliseeritud õuntega Pavlova

2024. aasta 17. Detsember #MeieInimesed #retsept 
Kui tavapäraselt oleme harjunud Pavlova peal nägema värskeid marju või granadilli, siis Merily tegi tõeliselt hästi sügishooaega sobivad maiused, mis lausa sulasid suus. 
Kui Pavlova põhi on valmistatud klassikalise retsepti järgi, siis ei kreem, ega kate meie kogemuse järgi varem Pavlova juurde teed pole leidnud, aga kindlasti peaks neid maitseid ka edaspidi kokku sobitama!
Kreemi sees kasutatud kookospalmisuhkur annab sellele tõesliselt erilise meki ja pruuni suhkruga röstitud õunad annavad mõnusalt sooja, ideaalselt just külmemasse aega sobiva maitse. Ka kaunistuseks lisatud pistaatsiapähklid lisavad siia mõnusa krõmpsu ja oma nüansi.
Läheb raudselt kordamisele paljudes kodudes!
 

Karamelliseeritud õuntega Pavlova

KOOSTISOSAD
 
6 munavalget
 
2 dl vahukoort
250 g toorjuustu
 
300 g õunatükke
Sidrunimahla
60 g võid
1 tl kaneeli
Soovi korral muid maitseaineid nagu muskaatpähkel või ingver
 
VALMISTAMINE
  1. Kuumuta ahi 110 kraadini.
  2. Vahusta munavalgeid 2–3 minutit.
  3. Lisa vähehaaval suhkur munadele ja vahusta veel 5–7 minutit kuni suhkur on sulanud.
  4. Lisa äädikas ja maisitärklis ning sega segamini.
  5. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja moodusta ring. Kui on soov väikseid pavlovasid teha, võib mitu ringi moodustada kas pritskoti abil või spaatliga.
  6. Küpseta ahjus 60–70 minutit.
  7. Kui Pavlova on valmis, tee ahjuuks natuke lahti ja lase mõned tunnid ahjus jahtuda.
  8. Karamelliseeritud õunte jaoks tükelda õunad ja sega sidrunimahlaga.
  9. Sulata või, suhkur ja maitseained pannil ning lisa õunatükid. Kuumuta keskmisel kuumusel u 10 minutit.
  10. Jahuta õunatükid enne Pavlova peale panemist.
  11. Vahusta vahukoor ja lisa juurde toorjuust ning suhkur. Mikserda veel natuke, et kõik koostisosad seguneksid.
  12. Lisa Pavlova põhjale vahukooresegu ja karamelliseeritud õunad. Kaunista marjade või pähklitega.

Sarnased retseptid