Kastanite aeg on kohe käes - naudi neid ka oma joogis!
Puult langevad kastanid on märk sügisest ning ilmselt pole ühtki Eestlast, kes poleks lapsepõlves kastanimunadest ja tammetõrudest midagi meisterdanud.
Jahedatel kuudel võib Lõuna-Euroopa linnatänavatel tihti kuulda tänavakaupmehi häälekalt kastaneid müümas ning mõnus tuututäis otse kuumalt pannilt tulnud röstitud kastaneid maitseb hästi. Kastanipuid on palju erinevaid liike ning paraku meil kasvava hariliku hobukastani viljad söögiks ei sobi. Küll aga on kastanid tihti saadaval ka meie kaubandusvõrgus ning eriti lihtne viis sellest maitseks osa saamiseks, on MONIN kastani siirup.
Selles siirupis on tunda tugev röstitud maitse, mis annab edasi nende sügistalviste lemmikute peent maitset ning sobib suurepäraselt nii pidulikumateks sündusteks, kui ka kodust raamatulugemist soojendama. Kasutamisvõimalused on lõputud – kuumad joogid, karged kokteilid ning miks mitte ka magustoidud! Oleme allpool kirja pannud mõned oma selle hooaja lemmikretseptid.
KUUM KASTANIŠOKOLAAD20 ml MONIN kastanisiirupit Vala kõik komponendid kokku, soojenda/vahusta piim ja MONIN šokolaadikaste koos. Vala kastanisiirup kruusi ja täida see kuuma šokolaadipiimaga. Kaunista vahukoorega ning lisa pisut värsket piparmünti või apelsinikoort. |
|
KASTANI ESPRESSO & TOONIK30 ml MONIN kastanisiirupit Vala jääkuubikutega täidetud klaasi MONIN kastanisiirup, lisa toonik ja sega kergelt läbi. Kõige peale vala espresso ja serveeri segamata. |
|
VANILJE-KASTANI EGG NOG10 ml MONIN kastanisiirupit Vala kõik koostisosad väiksesse potti ja sega ühtlaseks. Soojenda segu. Vala kuumakindlasse klaasi või tassi. Kaunista apelsiniviilu ja muskaatpähkli pulbriga. |
|
KASTANI JÄÄKOHV30 ml MONIN kastanisiirupit Vala jääkuubikutega täidetud klaasi MONIN kastanisiirup, täida klaas (taimse) piimaga ning seejärel lisa klaasi espresso/kohv. |
Kuidas sina MONIN kastanisiirupit kasutanud oled? Kui meid oma sotsiaalmeediapostitustes @gemoss.ee ära märgid, siis jagame alati oma lemmikpostitusi heal meelel edasi.