Kausitort kirssidega
Meie pearaamatupidaja Lyudmila jagab üht väga lihtsalt valmiva, aga superhea kausitordi retsepti, mis ideaalne valmistamiseks nii suures kausis kui ka individuaalportsjonitena. Või siis ekstrasuurte individuaalportsjonitena, sest kirsse pole kunagi liiga palju! Lyudmila ei kujutaks elu ilma kirssideta ettegi – hoolimata sellest, et tal kasvavad need oma aias, ostab ta teid igal aastal kilode kaupa ka poest ja turult. Need mahlased, isuäratavad imeilusad punased juveelid on lihtsalt suured lemmikud ning kui ei ole kirsihooaeg, siis tulevad Lyudmila kirsid sügavkülmast, moosipurgist ja kompotist.
Tema lahke soovitus pühadeaega - naudi kirsse ja ole ka ise nagu kirss tordil!
Tema valmistas ka mandliküpsised ise ja isegi nende tegemine ei ole tegelikult keeruline, aga kui on eriti kiiresti vaja luksuslik magustoit lauale saada, siis ostetud küpsistega on see protsess veelgi lihtsam!
Kausitort kirssidega
KOOSTISOSAD
Mandliküpsised
Gemoss Collection kirsikompott
MONIN püree Kirss
Vahukoor vahustatuna koos vähese suhkruga
MONIN šokolaadi dessertikaste
MONIN L’Artiste Red Velvet kaste (kaunistuseks)
Mõned varrega Maraschino kirsid kaunistuseks
VALMISTAMINE
- Aseta serveerimisnõu põhja kiht küpsiseid.
- Vala peale umbes 1 cm MONIN kirsipüreed.
- Lisa kirsikompott koos vähese vedelikuga ning maitse järgi MONIN šokolaadikastet.
- Viimaseks kihiks pane klaasi vahukoor.
- Kui teed tordi suures kausis, siis võid neid kõhte 2-3 korda korrata.
- Kõige peale aseta mõned Maraschino kirsid ning kaunista MONIN L’Artiste Red Velvet kastmega.
Mandliküpsised
KOOSTISOSAD
150 g mandlijahu
150 g nisujahu
100 g suhkrut
180 g võid
0.25 tl soola
3 munakollast
VALMISTAMINE
- Vahusta või soola ja suhkruga
- Sega juurde munakollased ning mõlemad jahud.
- Pane taigen pooleks tunniks külmkappi puhkama.
- Vormi meelepärase kujuga küpsised ning küpseta 10-15 minutit 180 kraadini kuumutatud ahjus.