KÕIK UUDISED

Kikerhernepätsid köögiviljanuudlite ja kõrvitsaseemneõliga

2023. aasta 12. Detsember #JustNature #retsept #kaunviljad 

Kaunviljad on maitsvad, tervislikud ja soodsad - pea kõigil tasuks neid rohkem oma toidulauale lisada. Siin jagame restoraniväärilist rooga Läti tippkokk Ina Polischenko retseptivaramust. Ühtlasi on see ka üks roogadest, mida Ina õpetab valmistama oma põnevate teraviljade meistriklassis, mis toimub järgmisena Tartus. Loe koolituse kohta lisa siit

 

Kikerhernepätsid köögiviljanuudlite ja kõrvitsaseemneõliga

6-8 portsjonit

Kikerhernepätsid
800 g kikerherneid*
200-300 ml kikerherneste vedelikku
15 g hakitud peterselli
2 laimi mahl
1 šalottsibul
1 küüslauguküüs
300 g Panko riivsaia

*Kikerherned - kasutasin konserveeritud kikerherneid, aga võid neid ka üleöö leotada ning seejärel keeta. See võtab aega umbes 1,5-2 tundi. Maitsmise järgi saab aru, millal need valmis on. Seejärel kurna, aga hoia vedelik alles.

Nuudlid
1 suvikõrvits
1 porgand
1 värske kurk

Õli
200 g kõrvitsaseemneid
500 ml viinamarjaseemneõli
Maitse järgi soola
Maitse järgi valge veini äädikat (1-2 spl)

Röstitud pähklid
200 g sarapuupähkleid

VALMISTAMINE

Kikerhernepätsid

  1. Prae sibul ja küüslauk pannil kuldseks, see annab rohkem maitset ja aroomi.
  2. Haki petersell ja pigista laimidest mahl välja.
  3. Pane kikerherned blenderisse, lisa veidi vedelikku ja töötle, kuni mass on ühtlane. Soovi korral võib see jääda ka tükiliseks. Mass peaks olema piisavalt paks, et seda saaks vormida kotlettideks.
  4. Sega praetud sibul ja küüslauk, laimimahl ja hakitud petersell kikerhernemassiga ning kasuta ümmargust vormi pätside moodustamiseks. Püüa saada 80-100 grammised pätsikesed.
  5. Kata iga kotlet pankoga, see lisab krõbedust.
  6. Küpseta küpsetuspaberil 180 kraadi juures 12 minutit. Pannil praadimine võib olla keeruline ja õlis praadimine pole soovitatav, kuna need võivad laiali laguneda.

Nuudlid

  1. Riivi köögiviljad spetsiaalse riiviga pikkadeks ribadeks (julienne).
  2. Blanšeeri porgand, et see pisut pehmem oleks.
  3. Sega kõik köögiviljad omavahel ja enne serveerimist lisa kõrvitsaseemneõli.

Kõrvitsaseemneõli

  1. Rösti kõrvitsaseemneid ahjus 160 kraadi juures 6 minutit.
  2. Jahuta, pane need blendrisse ja lisa õli, sool, äädikas ning töötle kuni saad ühtlase segu.
  3. Vala segu purki või pudelisse.

Rõstitud sarapuupähklid

  1. Rösti sarapuupähkleid pannil ja lase jahtuda.
  2. Koori kätega ja jahvata pähklid uhmris või blenderda paar sekundit.

Sarnased retseptid