KÕIK UUDISED

Kohupiima-toorjuustu-marjatort

2024. aasta 13. November #MeieInimesed #retsept #tähistamine #jahu 

Kristelile meeldivad lihtsad ja kiired retseptid. See tort on üks kindlatest lemmikutest, mida ta perele ja sõpradele sündmuste puhul meisterdab ja veel pole leitud ühtki inimest, kellele see ei maitseks. Nagu Kristel ise ütleb: „See tort on kindel crowd pleaser“. Pole ka ime, sest tegemist on mõnusalt mahlase tordikesega, kus imeliselt balansseerituna kohtuvad tume šokolaad, magus biskviit ja magus-hapukas kreem.

Lisaboonusena on seda torti lihtne ka suuremas koguses valmistada (Kristeli rekord on valmistada sedasama torti 70 inimesele!), koostisosad ei ole kallid ning kaunistusi saab alati vastavalt hooajale ümber mängida.

Seega, kui on saabumas kellegi sünnipäev või muu pidu, siis tasub see lihtne ja kiire retsept endale meelde jätta!

Kristeli kohupiima-toorjuustu-marjatort

KOOSTISOSAD

Biskviidi jaoks:
8 muna 
200 g suhkrut
120 gjahu 
100 g  kartulitärklist 
2 tl  küpsetuspulbrit

Kreemi jaoks:
200 g külmutatud marju (Kristeli lemmik on Härmavilja vaarika-mustikasegu, suvel muidugi värsked marjad)
400 g toasooja toorjuustu
600 kohupiimapastat 
1 sidruni riivitud koor
1-2 tl vaniljesuhkrut (lisa algul üks teelusikatäis, siis maitse ja otsusta teise lisamise üle)

Biskviidi immutamiseks:
Mida kodus parasjagu leidub :) Kristeli lemmikud on kodune morss koos veidikese sidrunimahlaga või vanaema tehtud õunamahl. Sel korral oli kasutusel hoopis veega lahjendatud Jabuticaba püree

Šokolaadiglasuuri jaoks:
200-300 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
30 g võid

Kaunistamiseks:
Šokolaadipuru
Külmkuivatatud marju
Vürskeid marju
Värsket münti

 

VALMISTAMINE

Biskviit:

  1. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks.
  2. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.  
  3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile või kahte 22-24 diameetriga lahtikäivasse koogivormi (sel korral valmis Kristelil ümmargune tort, aga suuremale seltskonnale soovitab ta pigem kandilist, ahjuplaadil küpsetatud torti).
  4. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Kreem:

  1. Sega kõik kreemi koostisosad kausis omavahel.
  2. Kindlasti maitse ja lisa vajadusel rohkem vaniljesuhkrut või sidrunikoort. Marjad muudavad kreemi kaunilt roosaks.

Glasuur:

  1. NB! Glasuur valmista alles siis, kui ülejäänud tort on kokku pandud!
  2. Pane tume šokolaad ja või väikesesse potti ning kuumuta väga madalal kuumusel kuni sulamiseni.
  3. Lisa vahukoor. Kui lisas 200 ml, siis saad tugevama šokolaadikihi, kui 300 ml, siis pehmema. 

Tordi kokku panemine:

  1. Lõika biskviidist sobiva suurusega ruudud.
  2. Pane esimene biskviidiruut kandikule ning niisuta seda morsi või mahlaga. Lisa paar lusikatäit kreemi ja määri see kogu biskviitpõhja ulatuses laiali.
  3. Korda sama kuni kõik biskviidikihid kasutatud on. 
  4. Viimaseks kihiks jäta kreem ning kata sellega ka tordi ääred. 
  5. NB! Kui sul juhtub olema banaani, värskeid marju või puuvilju, siis võid ka neid tordikihtide vahele lisada).
  6. Vala kokkupandud tordile otse potist soe glasuur ning kaunista oma maitse ja hooaja järgi. Sel korral lisas Kristel tordile ainult Cake&Bake külmkuivatatud vaarikaid, aga marjahooajal tasub kindlasti värskeid kasutada"

NB! Tort on maitsvam ja mahlasem, kui see enne söömist vähemalt mõned tunnid (veel parem üleöö) külmkapis seisab. 

 


Sarnased retseptid