KÕIK UUDISED

Kolm suvist jäätiseretsepti professionaalidele

Jäätis on alati hea mõte. Eriti siis, kui tegemist on Itaalia tunnustatud jäätisemeister Luca Bernardini retseptide järgi valmistatud jäätisega, nagu allolevad hõrgutised. 

Jäätiste valmistamisel on kasutatud Silikomart tooteid.
Retseptides kasutatud SUN jäätisevormi leiab siit.

Gemoss on Silikomarti ametlik esindaja Eestis ning meie kaudu saate tellida kõiki nende tooteid.
2023. aasta suvise kataloogi leiab siit
Otsetee e-poe valikuni on siin.
NB! Personaalse hinnapakkumise saamiseks pöörduge palun [email protected] või oma personaalse müügiesindaja poole.

Videot jäätiste valmistamisest vaata siit.

Eksootiliselt päikseline pulga-gelato

Eksootiline apelsinigeel

150 g apelsinimahla
100 g mangopüreed
150 g passionipüreed
½ g vaniljet
150 g glükoos 40de
483 g sukroosi
10 g
pektiin nh

Kombineeri kolm esimest koostisosa, emulgeeri. Kuumuta 40 kraadini. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja tõsta segu keema. Jahuta 35 kraadini ning seejärel vala vormi.

Tsitruse ja mandli jäätis

480 g täispiima
100 g
100% mandlipastat
167 g munakollast
140 g suhkrut
52 g
madala rasvasisaldusega piimapulbrit
27 g akaatsiamett
20 g glükoosisiirupit 30DE
2 g neutral
3 g soola
10 g apelsini- ja sidrunikoort

Kombineeri kõik koostisosad peale mandlipasta. Kuumuta 81 kraadini, seejärel emulgeeri mandlipastaga ning vahusta.

Kokku panemine

Täida Gel017M SUN vormid pooleldi jäätisega ning lisa jäätisepulgad. Täida ülejäänud vorm jäätisega, koputa vorme kergelt vastu lauda ning külmuta.
Võta jäätis vormidest välja ning kata kollase Velvet Spray by i78 kattega. Täida tühimikud apelsinigeeliga.

Soolakaramelli pulga-gelato

Soolakaramelli jäätis

480 g täispiima
250 g värsket koort
250 g 80% vadaku proteiinipulbrit
200 g sukroosi
4 g neutraal
5 g soola

Kuivkaramelliseeri sukroos. Sega kokku keeva koorega, siis kaalu sega uuesti ning lisa vett algkaalu taastumiseni.
Lisa kõik ülejäänud koostisosad ning pastöriseeri 85 kraadi juures. Vahusta. Kiirkülmuta.

Karamelligeel

350 g sukroosi
100 g vett
600 g koort
8 g soola
80 g želatiinimassi

Kombineeri vesi ja sukroos, karamelliseeri 190 kraadi juures. Vala juurde keev koor, emulgeeri soola ja želatiinimassiga.

Kokku panemine

Täida Gel017M SUN vormid pooleldi jäätisega ning lisa jäätisepulgad. Täida ülejäänud vorm jäätisega ning kiirkülmuta.
Võta jäätis vormidest välja ning kata helepruuni Velvet Spray by i78 kattega. Täida tühimikud karamelligeeliga.

 

Vaarika-granaatõunageeliga pistaatsia pulga-gelato

Pistaatsiajäätis

1326 g täispiima
240 g pistaatsiapasta
250 g sukroosi
80 g dekstroosi
50 g madala rasvasisaldusega piimapulbrit

40 g 80% vadaku proteiinipulbrit
8 g neutraal
6 g soola

Pastöriseeri kõik koostisosad (välja arvatud pistaatsiapasta) 85 kraadi juures. Emulgeeri pistaatsiapastaga, seejärel vahusta.

Vaarika-granaatõunageel

300 g vaarikapüreed
150 g granaatõunamahla
½
vaniljet
100 g glucose 40de
60 g dekstroosi
423 g sukroosi
10 g pektiin nh

Kombineeri vaarikapüree granaatõunamahlaga, emulgeeri ja kuumuta 40 kraadini. Lisa ülejäänud koostisosad ning tõsta keema, seejärel jahuta 35 kraadini.

Kokku panemine

Täida Gel017M SUN vormid pooleldi jäätisega ning lisa jäätisepulgad. Täida ülejäänud vorm jäätisega ning kiirkülmuta.
Võta jäätis vormidest välja ning kata punase Velvet Spray by i78 kattega. Täida tühimikud vaarika-granaatõuna geeliga.


Sarnased retseptid