KÕIK UUDISED

Kreemine Tai kookose-laimi supp

2025. aasta 9. Märts #retsept #inspiratsioon #toode 

Lihtsaid ja kiired supid sobivad hästi argiõhtutesse, aga mõne väikese nipiga on võimalik ka lihtsast roast tõeline gurmeeelamus välja võluda. Rohelise karri pasta, kookospiiim ja laim moodustavad selles kiirelt valmivas supis täiusliku koosluse.

Meile meeldib väga, et kõik koostisosad peale sibula ja bataadi säilivad kodus väga pikka aega ning ka köögiviljad ei rikne kiiresti – nii on see restoranivääriline supp heaks päästerõngaks ka neil päevadel, kui „mitte midagi kodus süüa ei ole“.

Kreemine Tai kookose-laimi supp

KOOSTISOSAD
20 g kookosõli
10 g rohelist karripastat
1 keskmine sibul, peenelt hakitud
200 ml vett
100 g bataati, kooritud ja peenelt tükeldatud
15 g jahu
40 ml MONIN laimi rantchot
200 ml kanapuljongit
300 ml kookospähkli jooki

VALMISTAMINE

  1. Prae potipõhjas õli sees keskmisel kuumusel karripastat kuni sibul on klaasjas ja karripasta kõikjale oma mõnusat aroomi levitanud.
  2. Lisa potti bataat ja vesi, lase podiseda kuni bataat on pehme.
  3. Lisa potti jahu ning sega läbi. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad ning tõsta korraks keema.
  4. Eemalda tulelt ning surista saumikseriga väga ühtlaseks.
  5. Vala supp läbi sõela ja lehtri iSi kuumakindlasse pudelisse, lae pudel ballooniga ja raputa pudelit 16-18 korda.
  6. Serveerimisel lisa supile koriandrit, värsket tšillit ja paar ekstra laimiviilu. Kõrvale sobivad hästi krevetid.


Sarnased retseptid