Kanatiibu küpsetades vähendad nii neis sisalduva rasva kui ka pärast pesemisele kuluvate nõude hulka – tervislikult krõbe ja väga maitsev. Tänased retseptid on lisaks veel ka gluteenivabad.
Vahemereürtide ja mandliga kanatiivad
KOOSTISOSAD:
400 g kanatiibu
1 dl Just Nature mandlijahu
2 tl bruschetta maitseainesegu
1 spl oliiviõli
VALMISTAMINE:
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Kuivata kanatiivad köögipaberiga – mida kuivemad need on, seda krõbedamaks need küpsevad.
- Sega mandlijahu bruschetta maitseaineseguga.
- Määri kanatiivad õhukese kihi oliiviõliga kokku ning siis püherda neid mandlijahusegus.
- Säti kaetud kanatiivad ahjuplaadile nii, et need üksteisega kokku ei puutuks ning küpseta 30 minutit kuni need on küpsed, kuldsed ja krõbedad. Poole küpsemise pealt keera tiivad ümber, et need ühtlaselt küpseks.
- Serveeri värske rohelise salati kõrvale.
Kikerhernekattega vürtsikad kanatiivad
KOOSTISOSAD:
400 g kanatiibu
1 dl Just Nature kikerhernejahu
0.5 tl küüslaugupulbrit
0.5 tl sibulapulbrit
0.5 tl teravat paprikat
0.5 tl soola
0.5 tl musta pipart
0.5 tl küpsetuspulbrit
1 spl oliiviõli
VALMISTAMINE:
- Eelkuumuta ahi 220 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Kuivata kanatiivad köögipaberiga – mida kuivemad need on, seda krõbedamaks need küpsevad.
- Sega omavahel kikerhernejahu, kõik maitseained ja küpsetuspulber – viimane aitab veel krõbedama tulemuse saavutada.
- Määri kanatiivad õhukese kihi oliiviõliga kokku ning siis püherda neid kikerhernejahu ja maitseainete segus.
- Säti kaetud kanatiivad ahjuplaadile nii, et need üksteisega kokku ei puutuks ning küpseta 25-30 minutit kuni need on küpsed, kuldsed ja krõbedad. Poole küpsemise pealt keera tiivad ümber, et need ühtlaselt küpseks.
- Serveerimisel raputa peale värsket koriandrit ning pigista peale sidrunit.