KÕIK UUDISED

Kusoto – midagi erilist sinu toidulauale!

Kui risoto ja orsoto on meile kõigile juba tuttavad road, siis „kusoto“ on seni veel tundmatu, aga kindlasti väärib katsetamist.

Meie Tartu kaupluse juhataja Jane jagab põnevat retsepti, kus kuskussi valmistatakse mõnusa maitsestusega ning ülimalt siidine ja luksuslik kaste paneb kogu taldrikutäie harmooniliselt kokku kõlama.
Tõeline gurmee, kui see veel sama kaunilt serveerida, kui tema seda tegi. Samas valmistamine ei ole keeruline ning roog sobib nautimiseks ka siis, kui kokkamiseks just liiga palju aega ei ole.

Kusoto

KOOSTISOSAD
400 g kuskussi
Maitseainesegu supile
Tomatihelbeid
Sidrunisoola kurkumiga
1 spl võid
Värsket peterselli
Musti seesamiseemneid (rösti need eelnevalt pannil)

VALMISTAMINE

  1. Tõsta potis keema 800 ml vett ning maitsesta see sidrunisoola, supi maitseainesegu ja tomatihelvestega. Tee seda maitse järgi kuni ise rõõmus oled, seejärel lisa potti ka lusikatäis võid.
  2. Keera kuumus kinni ning lisa potti kuskuss, sega läbi, kata kaanega ning jäta 10 minutiks valmima.
  3. Vahetult enne serveerimist lisa peeneks hakitud petersell.
  4. Ka seesamiseemned võid segada kuskussi sisse, aga võid need ka vaid peale raputamiseks jätta.

KASTME KOOSTISOSAD

480 g Gemoss Collection virsikuid
200 g kookospiima (kasuta ainult valget osa, läbipaistvast osast purgis valmista midagi muud)
50 g valget veini
Sidrunisoola kurkumiga
Cayenne pipart

VALMISTAMINE

  1. Vala kookoskoor ja virsikud blenderisse ning töötle ühtlaseks.
  2. Vala segu koos veiniga potti ning maitsesta Cayenne ja sidrunisoolaga endale sobivaks.
  3. Keeda kastet kuni see on umbes hapukoore paksuseni redutseerunud.

KANA

400 g kana kintsuliha
Sidrunisoola kurkumiga
Magusat paprikapulbrit
Cayenne pipart
Tomatihelbeid
Purustatud musta pipart
Õli

VALMISTAMINE

  1. Marineeri kana maitseainete ja õliga umbes pool tundi.
  2. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks ning lase umbes 10 minutit enne serveerimist puhata.


Sarnased retseptid