KÕIK UUDISED

Lihtsad tuunikalapirukad

2024. aasta 1. Jaanuar #inspiratsioon #retsept #toode 

Gemoss Collection tuunikala on saadaval nii väikestes kui ka suurtes, eelkõige HoReCa sektorile mõeldud purkides. Ka need suured purgid on aga Gemossi riiulitel kõigile saadaval ning oma soodsa hinnaga on see pidude hooajal väga hea valik ka eraisikutele. Muide – suures purgis on ka tuunikala tükid tõeliselt suured. Nii saad ideaalselt suurest purgist kõige ilusamad tükid näiteks salatis ära kasutada ning väiksematest tükkidest pirukaid teha – ja need pirukad on tõeliselt maitsekad!

Lihtsad tuunikalapirukad

KOOSTISOSAD
400 g pärmi-lehttainast
Rullimiseks õige pisut jahu
130 g Gemoss Collection tuunikalatükke soolvees
125 g mozzarella juustu
50 g Gemoss Collection jalapenot (kui sa vürtsi ei armasta, siis jäta välja)
50 g Gemoss Collection päikesekuivatatud tomateid (lohakalt nõrutatud
100 g toorjuustu
Maitse järgi soola ja pipart
1 munakollane
Peale puistamiseks seesamiseemneid

VALMISTAMINE

  1. Lase pärmi-lehttaignal umbes pool tundi toatemperatuuril sulada.
  2. Eelkuumuta ahi 220 kraadini
  3. Sega täidiseks kokku nõrutatud tuunikala, peenemaks hakitud või rebitud mozzarella, hakitud jalapeno ja päikesekuivatatud tomatid ning toorjuust. Maitse ning maitsesta vajadusel soola-pipraga.
  4. Rulli taigen pisut õhemaks ning lõika piruka-suurusteks ruutudeks (kasutades sellist pärmi-lehttainast, kus on neli plaati, saad igast plaadist 4 pirukat).
  5. Tõsta iga taignaruudu keskele umbes 2 tl täidist ning voldi pirukas pooleks, ääred vajuta kahvliga kinni.
  6.   Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
  7. Klopi munakollane tilga veega lahti ja pintselda pirukad seguga kergelt üle. Puista peale seesamiseemneid.
  8. Küpseta umbes 15 minutit kuni pirukad on ahvatlevalt kuldpruunid ja krõbedad.
  9. Parimad nautimiseks soojalt, aga maitsevad hästi ka järgmisel päeval.  

Sarnased retseptid