MONIN CUP ESTONIA 2024
MONIN EESTI kutsub baarmene osalema järjekordsel MONIN CUP ESTONIA võistlusel, mille võitja sõidab Eestit esindama Prantsusmaal toimuvale suurele MONIN CUP'ile (2.-5. detsember 2024).
Selle aasta teemaks on "Low is More", mis tähendab seda, et võistluskokteili maksimaalne alkoholisisaldus võib olla 8% (lihtsad arvutused saad teha siin). Vähem alkoholi, rohkem võimalusi!
Osalema on oodatud kõik täisealised, kuni 27-aastased baarmenid. Vaata kõiki osalemise tingimusi altpoolt.
MONIN CUP on ellu kutsutud joogimaailma professionaalide oskuste arendamiseks, pakkumaks võimalust end proovile panna ning luua unustamatuid kokteilielamusi.
MONIN CUP EESTI 2024 toimub:
11.09.2024, kell 12.00
Gemoss Köögi ja Baarikunsti õppetuba
Valukoja 5, Ülemiste City
Registreeru kindlasti hiljemalt 4. septembriks siin.
Kõigile täiendavatele küsimustele vastab Kaisa Noormägi telefonil +372 511 5603 või e-mailil [email protected].
OSALEMISTINGIMUSED
No/Low ABV trend muutub aina populaarsemaks, ning ka MONIN kutsub just teid, noori ja andekaid baarmene, seda suunda eest vedama luues alternatiivseid, innoovaatilisi ja unustamatuid jooke. Vii oma kokteililooming sammuke kaugemale lihtsalt hea joogi pakkumisest ning pange oma kokteilid lugusid rääkima. Üheks MONIN CUP hindamise tugisambaks on just loovus - kutsume teid mõtlema väljaspool klaasi ning võtma omaks seda, mis veel ei ole traditsiooniline.
Selle aasta teemast lähtuvalt tutvustame ka uut nõuet - joogi alkoholisisaldus võib olla maksimaalselt ABV 8%.
NÕUDED OSALEJATELE
- Võistluse finaal toimub Prantsusmaal toimuv ning viiakse läbi inglise keeles, seega peavad ka kõik MONIN CUP ESTONIA võistlejad oma jooke inglise keeles esitlema.
- Võistluspäeval peavad kõik võistlejad kaasa võtma oma isiklikud baaritarvikud ja klaasid ning
järgima täpselt esitatud retsepti. - Vanusepiirang MONIN CUPi finaalis osalemiseks on 18-27 aastat.
NÕUDED VÕISTLUSKOKTEILIDELE
- Kokteilis on kohustuslik kasutada vähemalt üht MONIN toodet (siirup, püree, kontsentraat, kaste).
- Kasutatavate koostisosade arv ja kogus ei ole piiratud. Kõik koostisosad peavad olema tarbimiseks ohutud.
- Võistluse ajal on kokteilide valmistamiseks aega 10 minutit, mille jooksul tuleb valmistada 4 kokteili.
- Kokteilid võivad olla valmistatud mistahes meetodil.
- Kokteili maksimaalne ABV ei tohi ületada 8%. (Abiks on https://www.cocktailcalc.com/)
NÕUDED RETSEPTIDELE
- Võistlusel osaleva kokteili retsept peab olema omaloominguline, populaarsete kokteiliretseptide kopeerimine ei ole lubatud.
- Ühes kokteilis peab kasutusel olema vähemalt 10 ml MONIN tooteid. Erinevaid tooteid võib omavahel kombineerida.
- Konkurentide tooteid ei ole lubatud kasutada.
- Kaunistused võivad olla söödavad või mittesöödavad, kui need on joogi või võistluse teemaga kooskõlas.
- Retseptis tuleb märkida koostisosad milliliitrites (ml).
MUUD NÕUDED
- Retsepti muutmine võib kaasa tuua punktide mahaarvamise või võistluselt diskvalifitseerimise.
- Lava taga ettevalmistusalal on võislejal kaunistuste valmistamiseks, koostisosade viimistlemiseks ning kõigi joogi esitlemiseks vajalike aspektide ette valmistamiseks 10 minutit (kaunistused võib eelnevalt ette valmistada).
- Võistluseeelselt on võistlejal 3 minutit oma töökoha üles seadmiseks.
- Põhivõistlus kestab täpselt 10 minutit, mille jooksul tuleb kokteil valmistada ning esitleda selgitades tausta, inspiratsiooniallikaid ja seost võistluse teemaga. Valmistada tuleb neli identset kokteili, millest kolm serveeritakse kohtunikele ja üks piltide tegemiseks ja väljapaneku jaoks.
- Võistlusejärgselt on osalejal 2 minutit aega töökoha koristamiseks ning varustuse ja
koostisosade algsetesse kohtadesse paigutamiseks. - Võistlusjärjekord kuulutatakse välja võistluspäeval.
- Korraga võistleb kaks osalejat.
- Korraldajad varustavad osalejaid kõigi kokteilide valmistamiseks vajalike MONIN toodete ja
alkoholivabade jookidega, sealhulgas Lyre's alkoholivaba alkoholi ja Galvanina
limonaadide/toonikutega.
LISAINFO
- Võistlusel osaledes annab võistleja nõusoleku kasutada võistluse igas etapis esitatud retsepte MONIN väljaannetes (sotsiaalmeedia, blogid, veebilehed, retseptiraamatud jne.)
- nõustub iga võistleja andma MONINile täieliku õiguse kasutada kõiki retsepte, mis on loodud
- Etteantud aja ületamine toob endaga kaasa trahvipunktid, mille määrab tehniline žürii. Iga
30 ületatud sekundi eest, -1 punkt. - Võistlus toimub ühes voorus ja võitjaks kroonitakse kõrgeima punktisumma saavutaja.
- Võrdsete tulemuste korral saab 1. koha see, kes on kogunud kõige kõrgemad punktid kokteili
maitse eest. - Kohale tulla palun 1 tund enne võistlust.
HINDAMISEL ARVESTATAKSE
- Kandidaadi esitlust: Isiklik esitus ja võime suhelda inglise keeles.
- Puhtus: Organiseeritud, puhas ja tõhus tööviis, puhta tööala säilitamine, vältides
mahavoolamisi. - Tehnilised oskused: Võistleja oskused ja baarmenitehnikate korrektne kasutamine.
- Joogi hindamine: Välimus ja esitlus, aroom, maitse, tasakaal, originaalsus ja seos võistluse
teemaga.