KÕIK UUDISED

Magus soolased suupisted peolauale: pasteedipallid ja virsiku-tuunikala paadikesed

Eelmise aasta "Meie inimeste retseptid" projekti raames mainis meie tegevjuht Viktoria, et tema praeguse elurütmi juures tegelikult köögis mediteerimiseks palju aega ei jätku. Kui aus olla, siis ega aasta jooksul midagi muutunud ei ole. Pigem vastupidi – tempo on veel hullemaks läinud:

  • Jõudsime Gemossis palju uusi projekte ellu kutsuda ja meistriklasse korraldada;
  • Saime ühena vähestest Eesti ettevõtetest AA krediidireitingu;
  • Osalesime oma toodetega suurel hulgal üritustel ja suurtel messidel;
  • Meie ilusad nõud said Masterchefi staariks;
  • Käivitasime veel ühe Gemossi enda brändi - Just Nature;
  • Avasime uue kaupluse Tartu linnas!

Ja need on ainult mõned meie selle aasta saavutustest. Tegemist on küll ja küll ning põnevaid asju on lähitulevikus tulemas veelgi.
Kuid vahel annab väike paus ja teistsugune aktiivsus võimaluse mõtete korrastamiseks ja tuletab meelde, et lisaks põnevale tööle on elus ka palju muud nautimisväärset. Seda enam, kui tulemus on niivõrd maitsev, et tahaks kohe ka oma peret ja sõpru lõõgastava söögilaua juurde kokku kutsuda. Viktoria kodus on selle hooaja hitt suupistete assortii kahest snäkist, mida mõlemat ühendab soolase ja magusa koos kasutamine. Mõistagi võib neid ka eraldi valmistada.

 


Esimene retsept virsikutega on tõeline päeva päästja, kui külalised ootamatult tulema peaksid – enamus tooraineid on pärit Gemoss Collection konservipurkidest, mis kapis alati oodata võiksid. Konservid säilivad pikka aega ja on väga heaks abimeheks, kui „midagi head“ tahaks. Teine retsept vajab natuke rohkem panustamist kuid oma hõrkude nootidega saab sellega ka kõige nõudlikumaid gurmaane üllatada. Ja ka selle valmistamine ei ole üleliia keeruline.

Viktoria soovib kõigile Gemossi sõpradele ja fännidele meeleolukaid koosveedetud hetki, mõtteid värskendavaid pause ja maitsvat toitu!

Pasteedipallid

KOOSTISOSAD
400 g broilerimaksa
200 g võid
1 keskmine porgand
1 keskmine sibul
0.5 tl (kuivatatud või värsket) tüümiani
5 cl Calvadost
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
100 g Kreeka pähkleid
Serveerimiseks MONIN Jabuticaba püreed

VALMISTAMINE

  1. Tükelda kooritud sibul ja porgand väikesteks kuubikuteks ning pane umbes supilusikatäie või ja vähese soolaga pannile madalale kuumusele klaasistuma. Lisa ka 2 spl vett ning tüümian. Hauta 10-15 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel tõsta need kõrvale.
  2. Samal ajal puhasta maks kelmetest. Kuumuta pannil taas umbes supilusikatäis võid ning prae selles maksa igast küljest paar minutit kuni see kergelt karamelliseerub, aga on keskelt veel pisut roosakas. Ära üle küpseta. Kui kasutad väikest panni, siis pead seda võib-olla mitmes osas tegema. Maitsesta jooksvalt soola ja ohtra värskelt jahvatatud musta pipraga. Viimasena vala pannile Calvados ning lase veel minutike praadida, et alkohol aurustuks, aga hea maitse jääks.
  3. Kui maks praetud, siis tõsta see koos eelnevalt praetud köögiviljadega blenderisse ning töötle ühtlaseks. Võid selleks kasutada ka saumikserit.
  4. Kui maks juba ühtlane, siis lisa kolmes-neljas osas ülejäänud külm või. Lisa või – töötle ühtlaseks, lisa järgmine osa võid – töötle ühtlaseks jne. Kui kogu või lisatud, siis maitse ning maitsesta vajadusel veel soola, pipra või Calvadosiga.
  5. Tõsta pasteet karpidesse ning jahuta.
  6. Rösti kreeka pähklid kas pannil või ahjus. Tükelda.
  7. Veereta pasteedist käte vahel pulgakommi suurused pallid ning kata need hakitud Kreeka pähklitega. Torka igasse pasteedipalli pulk, et serveerimine põnev oleks.
  8. Hoia serveerimiseni külmkapis ning paku koos MONIN Jabuticaba püreega.

 

Virsiku ja tuunikala paadikesed

KOOSTISOSAD
1 purk Virsikupoolikud siirupis Gemoss Collection
1 väike purk
Tuunikala tükid soolvees
150 g toorjuustu
Maitse järgi
sidrunipipart
Maitse järgi
sidrunisoola kurkumiga
100 g
Kreeka pähkleid BIO
Värsket tilli kaunistamiseks



VALMISTAMINE

  1. Rösti Kreeka pähkli poolikud kuiva panni peal, ilma õlita (Kreeka pähkel on iseenesest piisavalt rasvane), sega õrnalt, kuid pidevalt spaatliga. Pane kõrvale jahutama.
  2. Võta virsikupoolikud purgist välja, kuivata köögipaberiga.
  3. Vala tuunikalapurgist vesi välja, pane koos toorjuustuga kaussi.  Blenderda või tükelda kasvõi lihtsalt kahvliga.
  4. Maitsesta segu sidrunipipra ja -soolaga.
  5. Pane kõrvale nii mitu ilusat Kreeka pähkli poolikut, kui mitu virsikut serveerid.
  6. Tükelda ülejäänud röstitud Kreeka pähklid. Haki või siis pane need Zip kotti ja kasuta taignarulli.
  7. Sega tükeldatud Kreeka pähklid tuunikala-toorjuustu segu sisse vastavalt enda maitsele.
  8. Pane virsikupoolikud serveerimistaldrikule, lisa tuunikala-toorjuustu segu kas kondiitri pritsikoti abil või isegi tavalise kotiga, tehes nurgas augu.
  9. Kaunista hakitud tilliga ja pane kõige peale Kreeka pähkel.

Sarnased retseptid