Kui tavalises tiramisus troonivad kohv ja Amaretto, siis meie Jekaterina tiramisus pole neid kumbagi grammikesti kasutatud ja see on maitselt hoopis mahedam ja värskelt tsitruseline. Sobib imeliselt ka pühadelauale!
Jekaterina ütleb, et see on tema pere lemmikdessert juba mitu aastat. See on alati aukohal kõigil pere ja sugulastega ühiselt tähistatavate sünnipäeva peolaudadel. Nüüd jagab ta selle maitsva hõrgutise retsepti ka meiega. Siin ei ole kasutusel keerulisi koostisosasid ning koogi valmistamiseks ei kulu kaua aega. Küll aga tuleb see vähemalt 10 tundi enne söömist valmis teha, et maitsed seguneda saaksid.
Mandariini tiramisu
KOOSTISOSAD
6 mandariini
10 ml MONIN mandariini siirupit
3 ml MONIN sidruni siirupit
5 ml MONIN Vürtsika kõrvitsa siirupit
250 g Savoiardi küpsiseid
500 g Mascarpone juustu
300 g vahukoort (35%)
150 g tuhksuhkrut
40 g Demerara suhkrut
VALMISTAMINE
- Koori mandariinid, eemalda vajadusel seemned ja purusta mandariinid blenderis. Seejärel kuumuta segu potis pliidil keemiseni. Lisa mandariini-, sidruni- ja kõrvitsasiirupid, sega läbi ja keeda veel 5 minutit. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
- Kausis sega mascarpone, vahukoor ja tuhksuhkur. Vahusta kõik mikseriga ühtlaseks massiks. Kreem on valmis.
- Pane magustoit kokku: Kasta Savoiardi küpsised mandariinisegusse, et need saaksid täielikult immutatud, ja kata vormi põhi küpsistega. Lisa kiht mandariinipüreed ja jaota ühtlaselt. Pane peale kiht kreemi, jaota ühtlaselt ja korda samme uuesti. Viimane kiht peab olema kreemist.
- Kaunista magustoit vastavalt oma eelistustele ja aseta külmkappi vähemalt 10 tunniks maitsestuma.