Kanafilee kipub päris tihti ära kuivama, on ju tegemist väga madala rasvasisaldusega lihaga. Järgides seda lihtsat retsepti jääb ka filee aga mahlane.
Mandlipaneering annab juurde mõnusa kerge krõbeduse ning kiire õhtusöök saabki valmis nii umbes 15 minutiga või pigem isegi sutsu kiiremini. Praadimiseks sobib kasutada hästi kookosõli, aga sobib ka täiesti tavaline praadimisõli.
Kana kõrvale sobib pakkuda mõnusat rohelist salatit ja muud ei olegi tarvis. Samuti maitseb see hästi ka külmana näiteks võileival koos ohtra rohelise ning juustuviiluga. Ja kui kana väikesemateks tükkideks lõigata, siis on see täiesti ideaalne suupiste, seega variante jätkub!
Mandlipaneeringus kanafilee (neljale)
Koostisosad:
2 kanafileed
30 g jahu
1 muna
60 g mandlijahu
1 tl kuivatatud basiilikut
Soola
Pipart
Praadimiseks õli
Valmistamine:
- Lõika mõlemad kanafileed pikkupidi neljaks tükiks (nii saad kaheksa riba) ning tao lihahaamri abil pisut õhemaks.
- Maitsesta ühel taldrikul jahu soolaga, sügavamas taldrikus löö muna koos soola ja pipraga lahti ning kolmandal taldrikul sega mandlijahu soola, pipra ning basiilikuga.
- Kasta kanatükid ükshaavalt esmalt jahu, siis muna ning viimaks mandlijahu sisse.
- Prae keskmisel kuumusel üsna rohke õli sees mõlemalt poolt umbes kahe minuti jooksul, tõsta korraks köögipaberile nõrguma.
- Naudi kohe. Või hiljem - need on ka külmalt head!
Muide - septembris on see mandlijahu Gemossi püsiklientidele 10% soodsam. Liitu lojaalsusprogrammiga kaupluses kohapeal või siin.