KÕIK UUDISED

Marineeritud riisikad Sigridi moodi

Seenel käimine on Sigridile täielik teraapia ning oleme kogu kollektiiviga suvest alates tema metsas käimisi huviga jälginud. Ta ise ütleb, et on „seenehull“ ning ausalt öeldes paistab kõrvalt vaadates, et on tõesti. 2023. aasta on olnud imeline seenesügis ning kokku sai tema käe läbi marinaadi umbes 100 purki erinevaid riisikaid ja pilvikuid.

Nüüd need, kes lootsid siit kindlate kogustega salaretsepti leida peavad natuke pettuma, sest Sigridi seened saavad alati tehtud maitse järgi ning allolevale retseptile saab tavaliselt ikka tibake seda või sörtsuke toda lõpuks juurde lisatud. Aga üldiselt näeb tööprotsess koos kogustega välja nii, nagu siin kirjeldatud.

Marineeritud seened

KOOSTISOSAD
Korvitäis (või nii palju, kui metsast leiab) seeni
5 l vett 
3-4 supilusikat äädikat 
4-5 supilusikat suhkrut
2-3 supilusikat soola 
4-5 loorberilehte 
3-5 vürtspipra tera 
Hakitud porgandit ja sibulat

VALMISTAMINE

  1. Mine metsa ja leia seened. Veendu, et need on söödavad ja too koju.
  2. Kupatatavad seened kupata kuni kolm korda.
  3. Keeda ülal välja toodud koostisosadest marinaad ning lisa sellesse seened.
  4. Maitse ning lisa vajadusel veel äädikat, soola või suhkrut.
  5. Kui maitse paika timmitud, siis lisa hakitud porgand ning paari minuti pärast sibul. Mulle meeldib, kui porgand ja sibul on marinaadis krõmpsud, seega marinaadi rohkem, kui 15 minutit ei keeda.
  6. Kui kõik paigas, siis tõsta seened koos marinaadiga steriliseeritud purkidesse ning keera kinni.


Sarnased retseptid