KÕIK UUDISED

Mehhhiko stiilis hakkliharoog nachodega

2024. aasta 6. Detsember #MeieInimesed #retsept #inspiratsioon 

Meie e-poe administraator Marleen jagab meiega üht oma lemmikretsepti. Kui armastad tugevaid maitseid ja lihtsalt valmivaid roogasid, siis tasub edasi lugeda. See valmib lihtsalt ja kiiresti ning pakub tõeliselt maitsekat elamust. Ideaalne nii perele õhtusöögiks kui ka sõpradega snäkkimiseks.

Mehhiko stiilis hakkliharoog nachodega

KOOSTISOSAD

1 sibul, hakituna
1 punane paprika, tükeldatuna
2 küüslauguküünt, hakituna
0,25 - 0,5tl Cayenne pipart
1 tl Maitseainesegu Mexico Mix 
1 tl jahvatatud magusat paprikat
500 g veise hakkliha
400 g tükeldatud tomatid 
400 g punased oad
2 spl tomatipastat
Õli praadimiseks
Soola ja pipart maitse järgi

Serveerimiseks:
Värsket peterselli või rohelist sibulat
Nachod (Marleeni lemmikud on juustuga, aga sobivad kõik)
Soovi korral ka guacamolet või hapukoort.

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel.
  2. Lisa hakitud sibul ja tükeldatud punane paprika. Prae, kuni sibul on klaasjas ja paprika pehme.
  3. Lisa hakitud küüslauk ja prae veidi veel.
  4. Lisa pannile veise hakkliha ja prae kuni see on pruunistunud.
  5. Lisa Cayenne pipar, maitseainesegu Mexico Mix ja jahvatatud magus paprika. Sega kõik hästi läbi. Lisa tomatipasta, tükeldatud tomatid ja punased oad koos nende vedelikuga. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt soovile. Sega kõik läbi ja lase segu keeda 10-15 minutit, et maitsed omavahel seguneksid. Vajadusel lisa veidi vett, kui segu on liiga paks.
  6. Serveeri kuumalt koos nachode ja juustuga, kaunistades värske peterselli või rohelise sibulaga.

SOOVITUSED

  • Nachod võid enne serveerimist küpsetada ahjus juustuga, et need oleksid sulanud ja krõbedad.
  • Rikkalikuma maitse saavutamiseks võid lisada ka muid lisandeid nagu guacamolet või hapukoort.


Sarnased retseptid