Mõnusalt pehmed kaerahelbeküpsised
Kaerahelbeküpsiste retsepte on maailmas ilmselt tuhandeid, aga küll küllale liiga ei tee ning siit tuleb üks veel. Meie klienditeenindaja Merily kaeraküpsised on tõeliselt mõnusad, pigem pehmed ning väga väga maitsvad!
Merily ise ütleb, et neil küpsistel erilist lugu ei ole. Aga siis selgus, et esimest korda küpsetas ta neid oma partnerile ühel märgilisel hetkel. Nimelt on rosinatega kaerahelbeküpsised tema ameeriklasest partneri lemmikud ning kui ta mõned aastad tagasi tööviisa uuendamiseks pidi minema Schengeni alast välja ning Ukrainasse sõitis, siis vahepeal otsis Merily just selle retsepti välja. Koos viisaga tagasi Eestisse jõudes ootasid need küpsised teda kodus ees. Meie arvates on see lugu küll eriline! Ja need küpsised ise on eriliselt mõnusad, magusad ja armastust täis!
Kaerahelbe küpsised
KOOSTISOSAD
225 g võid
2 dl pruuni suhkrut
1.5 dl suhkrut
2 suurt muna
2 tl vanilje ekstrakti
1 spl melassi siirupit
5 dl jahu
1 tl söögisoodat
1 tl soola
1.5 tl kaneeli
1/4 tl muskaatpähklit
4 dl kaerahelbeid
2 dl rosinaid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
Šokolaadipisaraid
VALMISTAMINE
- Pane rosinad keeva veega 10-15 minutiks likku.
- Vahusta või mikseriga kohevaks.
- Lisa suhkrud ja vahusta 2-3 minutit.
- Lisa munad, vanilje ja melass ning mikserda segu ühtlaseks.
- Sega omavahel jahu, sooda, sool, kaneel ja muskaatpähkel.
- Lisa jahusegu taignale, kuid ära päris läbi sega.
- Lisa juurde kaerahelbed ning sega taignale juurde nii et valget jahu enam näha ei ole, kuid ära üle sega.
- Nõruta rosinad ning vala paberrätikule, et neid kuivemaks teha. Märjad rosinad ei pruugi taigna sisse hästi seguneda.
- Lisa rosinad ja jõhvikad ning šokolaadipisarad taignale.
- Pane tainas külmkappi vähemalt kaheks tunniks (kuni 48 tunniks) tahenema.
- Eelsoojenda ahi temperatuurini 180 kraadi.
- Tee taignast pallid ning aseta küpsetusplaadile.
- Küpseta 10-12 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.