KÕIK UUDISED

Mustika-pähklikook valge šokolaadi kreemiga

2024. aasta 2. Detsember #MeieInimesed #inspiratsioon #retsept 

Mustikane pähklikook, mida katavad mustikad, mis omakorda näevad välja, nagu pähklid. Intrigeeriv, kas pole? Ja imemaitsev ka! Selle imeilusa koogi valmistas Annika Gemossi laost.

Miks just selline retsept? Annikale ja tema tütrele meeldib väga kokata, ja neil on välja kujunenud oma lemmikud retseptid, mida tihti koos valmistatakse. Sel aastal kinkis tütar Piia Annikale kokaraamatu ning lepiti kokku, et aja jooksul teevad nad koos järele kõik raamatus leiduvad hõrgutised. See kook ongi selle raamatu retseptide esimene katsetus ning võib väga rahule jääda! 

Soovime Annikale ja Piiale edu ülejäänud retseptide katsetustega ning loodame, et need on sama maitsvad!

Mustika-pähklikook valge šokolaadi kreemiga

KOOSTISOSAD
Koogipõhjade jaoks:
120 g röstitud sarapuupähkleid
225 g speltajahu
2 tl küpsetuspulbrit
260 g toasooja võid
4 muna
1,2 dl suhkrut
1,2 dl vahtrasiirupit
1 dl metsmustikaid

Kreemi jaoks:
1,3 dl 35% koort
300 g valget šokolaadi

Valepähklite ja kaunistuse jaoks:
80 g röstitud sarapuupähkleid
50 g valget šokolaadi
0,5 dl kultuurmustikaid
1 dl metsmustikaid

VALMISTAMINE

Põhi:

  1. Purusta kõik pähklid (120 g + 80 g) köögikombainis peeneks jahuks. Pane kaunistuseks mõeldud pähklipuru kogus kõrvale.
  2. Koogipõhjadeks sega kokku pähklipuru, speltajahu ja küpsetuspulber.
  3. Hõõru toasoe või suhkruga kergelt vahuseks ning lisa ühekaupa munad.
  4. Lisa vahtrasiirup ja kõige lõpus kuivained ning mustikad.
  5. Jaga tainas kahe 24 cm koogivormi vahel ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
  6. Jahuta koogipõhjad ja eemalda vormist.

Kreem:

  1. Kuumuta koor peaaegu keemiseni, eemalda pliidilt ja sega sisse hakitud valge šokolaad. Sega ühtlaseks ja jäta jahtuma.
  2. Kui kreem on jahtunud toatemperatuurini, tõsta see paariks-kolmeks tunniks külmkappi, kuniks see taheneb.

Kaunistused:

  1. Valepähkliteks sulata kuumaveevanni kohal hakitud valge šokolaad.
  2. Võta pooled kultuurmustikad, kasta need ühekaupa šokolaadi sisse ning veereta neid seejärel pähklipuru sees.
  3. Tõsta küpsetuspaberile ja siis külmikusse tahenema.

Koogi kokku panemine:

  1. Koogi kokku panemiseks tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ja määri peale pool tahenenud valge šokolaadi kreemist. Raputa selle peale ühtlase kihina 1 dl metsmustikaid.
  2. Tõsta peale teine koogipoolik ja määri ülejäänud valge šokolaadi kreemiga.
  3. Viimase kihina lisa koogile kaunistuseks valepähklid ja ülejäänud kultuurmustikad.

Sarnased retseptid