KÕIK UUDISED

Paragon – kas oled valmis teiseks peatükiks?

2024. aasta 6. Märts #MONIN #retsept #toode 

Paragon esitleb – müstika kollektsioon! Kolm uut võimsat maitset on inspireeritud ihast ühenduda spirituaalse dimensiooniga ja juhtida loovust kõigi meeltega tajumise suunas. Nagu ka eelmisel piprakollektsioonil on ka siin kogutud kokku maitsed üle maailma. Palo Santo tuleb Gran Chaco regioonist, Labdanum Hispaaniast ja Vetiver Java saarelt Indoneesiast.
Müstika kollektsioon aitab luua kokteile, mille iga lonks viib meid maitserännakule avastama iidseid aroome. Loe Paragoni kohta lähemalt.

Palo Santo

Palo Santo on aroom, mida oled ehk tundnud mõnes joogatunnis. See püha puu kasvab Gran Chaco regioonis ning seda on juba aastasadu Lõuna-Ameerika suitsurituaalide juures kasutatud. Usutakse, et see aitab tuua rahu ja pühalikkust, tõsta emotsioone ning negatiivsest energiast vabaneda.
Palo Santo annab sõltuvalt ekstraheerimismeetodist erinevaid aroome. Aurudestillatsioon rõhutab kerget vürtsikust ja puitu, molekulaardestillatsioon toob aga välja balsamico noodid. Cordialis on kasutatud mõlemaid meetodeid.

Kokteil IL SANTO

20 ml Paragon Palo Santo cordiali
10 ml MONIN bitteri kontsentraati 
5 ml MONIN granaatõuna siirupit
100 ml soodavett

Vala kõik koostisosad kõrgesse jääga täidetud klaasi. Kaunista apelsinikoorega ja serveeri.

Labdanum

Labdanum cordial on ekstraheeritud Lõuna-Hispaanias kasvavast Cistus Ladaniferus põõsast, kus selle väärtuslik vaik saab oma iseloomu kuivast ja kuumast kliimast. Taime võluv aroom on väga hinnatud parfüümimeistrite poolt ning ravitsejad tunnevad selle tervendavaid omadusi. Muistses Egiptuses peeti Labdanumit spirituaalse fertiilsuse sümboliks ning see oli kasutusel nähtamatu amuletina.
Paragon on väga kompleksse aroomiga, millest leiab sooje kampri-, vaigu-, ja nahanoote ning magusalt suitsust lagritsat. Cordiali valmistamiseks on kasutatud mitut ekstraheerimismeetodit, mis aitab esile tõsta terve taime maitse- ja lõhnaprofiili.

Kokteil LABDANUM OLD FASHIONED

15 ml Paragon Labdanum cordiali
40 ml Lyre's American Malti või viskit
10 ml MONIN vanilje siirupit
Klaasi täitmiseni soodavett

Vala kõik koostisosad kõrgesse jääga täidetud klaasi. Kaunista ja serveeri.

Vetiver

Vetiver on Aafrikas ja Kagu-Aasias kasvav, kuni 3 meetri pikkuste juurtega taim, mille tõttu seda ka „elu juureks“ kutsutakse. Meie cordialis kasutatud vetiver on pärit Java saarelt, kus seda juba aastasadu on kasutatud mulla omaduste parandamiseks ning arvatud, et see aitab kasvatada jõudu, julgust ja stabiilsust.  Tänapäeval on maalähedaselt männiste nootidega Vetiver kasutusel parfüümimaailmas, aidates tekitada ühendust elavate hingede ja maa vahel.
Kokteilides on Vetiver cordialil tänu oma robustsetele maalähedastele aroomidele imetabane võime võimendada igasuguseid maitseid, see aitab leida head tasakaalu happelise ja kange vahel ning pakub kauakestvat maitseelamust.

Kokteil VETIEVER TEA

15 ml Paragon Vetiver cordiali
5 ml MONIN roosi siirupit
40 ml Lyre's London Dry džinni
100 ml MONIN virsiku jäätee kontsentraadist valmistatud jääteed
30 ml toonikut

Sega kõik koostisosad omavahel jääga täidetud kõrges klaasis ja serveeri.

 

Leia Paragon Gemossist kohapealt või e-poest siin
Küsi tasuta koolitust Paragoni ning teiste MONIN toodete kohta meie joogispetsialistidelt. Aitame meeldeldi ka kokteilikaardi koostamisel!


Sarnased retseptid