Ceviche on klassikaline Ladina-Ameerika roog, mis seob endas kokku värske kala, tsitrusemahla ja erinevad maitset andvad köögiviljad. See värskendav roog sobib imeliselt sooja suvepäeva lõunasöögiks või eelroaks. Täna jagame retsepti, mille autor on tuntud Hollandi kokk Bas Hellemons, kes on retsepti MONIN passionvilja püree abil eriti põnevaks muutnud.
Passionvilja ceviche bataadiga
Koostisosad:
50 g MONIN passionvilja püreed
200 g laimimahla + riivitud koort
700 g värsket valge kala fileed (kuldmakrell, siig, ahven, kui neid ei leia, siis sobib ka lõhe)
20 g kalakastet
15 g koriandrit
15 g chillit
200 g bataati
Kaunistuseks veel chillit ja värskeid ürte
Valmistamine:
- Sega kastme jaoks kokku MONIN passionvilja püree, 200 g laimimahla ja 5 laimi riivitud koor, kalakaste, koriander ja chilli.
- Rösti bataati 230 kraadi juures 30 minutit, seejärel tükelda sobivasse suurusesse.
- Viiluta kala ning marineeri seda 30 minutit.
- Serveeri ceviche bataadiga kaunistades chilli ja värskete ürtidega.