Rohelised pannkoogid ja täistaimne omlett
Rita Köök saatest on esimese hooaja jooksul läbi käinud palju toredaid külalisi ja nendega koos on valminud palju toredaid roogasid, aga Maru Metspalu saate retsepte lihtsalt ei saa me omalt poolt jagamata jätta. Need kaunilt rohelised pannkoogid ja kikerherneomlett teevad tuju heaks ning kasutavad meie Just Nature sarja kuivaineid mõnusalt loovalt. Lihtne, maitsev ja soodne!
MARU KIKERHERNEOMLETT
“Hammastel ei tohi igav hakata,” ütleb toidukunstnik Maru ja võlub kikerhernejahust pannile pitsilise omleti ja sellele külmikust päästetud nippest-näppest kokku kõiki meeli paitava täidise, milles on värve ja lõhnu ja maitseid ja tekstuure nii külluslikult, et silmapilkselt sünnib põues otsus - ei ühtegi igavat omletti enam, eluseeski!
Täidise jaoks Marul kindlat retsepti pole. Vaata oma külmikusse. Kui seal vajavad päästmist näiteks mõned šampinjonid, poolik paprika, veidi krimpsus tomat, topsi jäänud kolm supilusikatäit kodujuustu, veidi majoneesi, üks keedetud kartul, salatilehti jne, siis see kõik on potentsiaalne omletitäidis. Lähene külmkapijääkidele loovalt, sega neid kokku julgelt, samas maitsekalt. Haki ja prae vajadusel, maitsesta kartmatult ürtide ja vürtsidega ja täida omlett. See saab iga kord erinev! Nagu Maru ütleb: “Parim lõppude lõpetamise roog!”
100 g kikerhernejahu
3 dl vett
0,2 tl kurkumit
Peotäis spinatit ja karulauku
Meresoola, musta pipart
Praadimiseks õli
Serveerimiseks kõike, mis külmkapist leiad ja peotäis Just Nature seemnesegu
- Pane kõik ained peale õli ja seemnete blenderisse või saumikseri nõusse ja surista ühtlaseks tainaks.
- Tainas on vedelavõitu. Jäta ta pooleks tunniks kuni üleöö külmikusse paisuma.
- Küpseta tulisel pannil sortsus õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- Omletti pöörama asu alles siis, kui too on end panni küljest lahti lasknud ning pind pitsiline.
- Korda ülejäänud tainaga.
- Kui omlett on taldrikul, tõsta poolele omletile täidis ja keera teine pool peale. Saputa üle seemneseguga.
ROHELISED PANNKOOGID
Nimeta neid ka “Päästetud pannkookideks”, sest pannukad ja täidis valmivad kappi ja külmikusse jäänud toidulõppudest. Paki põhjas vedelev peotäis riisi ja koti põhja “unustatud” paar peotäit mungube (või punaseid läätsesid või kikerherneid vmt) - kas oleksid arvanud, et neid üleöö leotades ja blenderis tainaks suristades saad küpsetada oivalised pannkoogid?!?
Rita teeb neid pannukaid alati, kui õhtul avastab, et kapis pole enam ühtegi muna, aga hommikul tahaks pannkooki :) Ubades ja läätsedes olev valk teeb tainast elastselt pehme ilma munata.
Spinati võid asendada naadi või nõgestega või hoopis ära jätta. Pannuka vahele keeruta külmikust leitud jogurtite põhjad ja sügavkülmast eelmise suve vaarikaid või muid marju. Või kodust moosi.
100 g kuivatatud mungube
50 g riisi
50 g värsket spinatit
1,5 dl külma vett
0,5 tl soola + 1 tl roosuhkrut
1-2 sl MONIN Pistaatsia siirupit
praadimiseks õli
- Viska riis ja mungoad sõelale, loputa voolava vee all. Kurna kaussi, kalla peale kahekordne kogus külma vett ja jäta 8-10 tunniks paisuma.
- Nõruta riis ja oad ning viska blenderisse koos spinatiga, vala juurde vesi, maitsesta soola-suhkru ja pistaatsiasiirupiga. Blenderda siidiseks tükkideta tainaks.
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel pisut õli ja vala täpselt panni keskele neljandik tainast. Panni ringikujuliselt liigutades lase tainal laiali valguda, kuni pannukas on umbes 20 cm suurune.
- Küpseta madal-keskmisel kuumusel (nii saad rohelisemad pannukad), kuni pannuka äärde hakkavad tekkima mullid. Lükka pannilabidas pannuka alla, keera kook ümber ja küpseta ka teiselt poolt. Tee nii veel kolm pannukat.
- Serveeri oma lemmiklisanditega.