KÕIK UUDISED

Soe šokolaadivaht vallutab südameid

2024. aasta 8. Veebruar #retsept #inspiratsioon #kulinaaria 

See lihtne šokolaadivaht sobib hästi talvehooajal magustoiduks, sest vastupidiselt tavalistele jahutatud šokolaadivahtudele serveeritakse seda hoopis soojalt. Tänu iSi sifoonpudelile säilib see serveerimiseks valmina tunde ning saad magustoidu varakult ette valmistada. 

Julgelt võid katsetada erinevate šokolaadidega alates tumedast šokolaadist (kuna suhkrut siin retseptis ei kasutata, siis soovitame valida kuni 65% tumeda šokolaadi) kuni piima- ja valge šokolaadini. Baasretsept on neil kõigil üks ja sama. 

Soe šokolaadivaht

KOOSTISOSAD

400 ml piima
100 g vahukoort
150 g šokolaadi
25 g
Proespuma hot kuumakindlat vahustamispulbrit

VALMISTAMINE

  1. Sulata šokolaad veevannil.
  2. Kuumuta piim ja vahukoor kuni keemiseni.
  3. Kalla piima-koore segu sulašokolaadile ja sega vispelda kergelt segamini.
  4. Lisa Proespuma hot ja sega saumikseriga korralikult läbi.
  5. Kalla segu sifoonpudelisse ning hoia kuni serveerimiseni 65 C veevannil.

Vaata valmistamist ka videost.


Sarnased retseptid