Meie pearaamatupidaja Lyudmila valmistas #meieinimesed raames mõnusa pastaroa. Retsept on otse elust enesest, sest iga-aastane kõrvitsauputus on sel aastal kuidagi eriti suur. Oma panuse kõrvitsate Lyudmila kööki jõudmisel on andnud nii poeg, sõbranna, naabrinaine, naabrinaise vanaema ja kindlasti veel keegi, kes kohe enam meeldegi ei tule. Kokkuvõtvalt – kõrvitsat on ja mitte vähe!
Kõrvits on tervislik sisaldades ohtralt vitamiine, mineraalaineid ja kiudaineid ning samas äärmiselt vähe kaloreid. Sügisel soovitatakse seda tervislikku hiigelvilja lausa igapäevaselt ja toorelt ampsata.
Lapsed teadupärast võivad vahel pirtsakad olla, eriti just köögiviljade osas. Samas väga vähe on lapsi, kes makarone ei armastaks, seega need kaks kokku sättides saab just sellise koosluse, mis on ühtaegu tervislikust kõrvitsast pakatav ja ühtlasi hea isuga ära süüakse. Win-win!
Kusjuures, kui serveerimisel lisatud juust ära jätta, siis on see roog täistaimne, seega salvesta retsept endale järgmiseks korraks, kui veganid külla tulevad ära!
Sügisene kõrvitsapasta
KOOSTISOSAD 500 g pastat 1 spl oliiviõli 5 küüslauguküünt 500 g kõrvitsat 250 ml kookoskreemi Maitse järgi soola, pipart, Cayenne pipart Serveerimiseks Riivitud parmesani Röstitud seedermänniseemneid Rukolat Tšillipipra ribasid |
VALMISTAMINE
- Puhasta ja tükelda kõrvits ning küüslauk.
- Kuumuta poti põhjas õli ning pruunista selles kergelt küüslauk.
- Lisa potti kõrvits, kookoskreem, tšillihelbed, sool ja pipar. Hauta kaane all 15-20 minutit kuni kõrvits on pehme.
- Püreesta poti sisu saumikseriga, lisa veidi pasta keetmisvett ning tõsta korraks uuesti keema.
- Maitse ja lisa vajadusel maitseaineid.
- Keeda pasta soolases vees al dente ja tõsta enne kurnamist potist 200 ml keeduvett kõrvale. See saab kastmes kasutatud.
- Rösti seedermänniseemned pannil kuldseks.
- Vahetult enne serveerimist sega pasta kastmega ning lisa serveerimisel taldrikusse röstitud seedermänniseemneid, riivitud parmesani ja rukolat.