Täidetud köögiviljade lõputud võimalused - kolm retsepti
Paljudele on tuttav paprikate või tomatite täitmine, kuid tegelikult saab täita sisuliselt kõiki köögivilju. Samuti on täidistega mänguruumi lõputult. Hästi on tuntud liha ja riisi kasutamine täidises, kuid ka selles osas seab piirid vaid enda fantaasia. Tänastes retseptides on kasutusel põhiliselt Just Nature sarja tooted ning kõik kolm suupistet on täistaimsed.
Kinoaga täidetud sibulad
Tegelikult võib sama retsepti järgi valmistada ka suuremaid täidetud sibulaid - sel juhul on nende küpsemise aeg pisut pikem, aga muidu käib kõik ikka samamoodi. Tõenäoliselt jääb sibulatest täidist üle - söö see lihtsalt mõne roa lisandina ära või pane sügavkülma järgmist sibulate täitmist ootama.
KOOSTISOSAD
20 väikest, umbes 3 cm läbimõõduga sibulat
3 spl oliiviõli
100 g kinoad
Soola
Maitseks kaneeli, cayenne pipart, jahvatatud vürtsköömneid
25 g rosinaid
25 g kuivatatud jõhvikaid
40 g mandlilaaste
VALMISTAMINE
- Soojenda ahi 200 kraadini.
- Sibulatel lõika juure poolt ära umbes 2 mm (et need püsti seisaks) ning ülevalt ca 5 mm, et saaksid hiljem seesmised kihid eemaldada. Ülejäänud sibulat saad kasutada näiteks puljongi keetmiseks või mõnes teises retseptis.
Määri sibulad kergelt õliga ning aseta need ahjuvormi. Lisa selle põhja veel umbes detsiliiter vett, kata vorm fooliumiga ning küpseta sibulaid umbes 20-25 minutit kuni need on pehmenenud. Tõsta ahjust ning lase pisut jahtuda.
Seejärel eemalda ettevaatlikult sibulate seesmised kigid nii, et terveks jäävad kaks välimist kihti. Seda on kõige lihtsam teha väikese melonilusikaga, aga saab hakkama ka väikese teravatipolise noa ja minikahvliga. Kasuta sibulate sisu mõne muu roa juures. - Keeda kinoa soolaga maitsestatud vees pehmeks ning kurna.
- Haki rosinad ja jõhvikad peeneks (kui täidad suuri sibulaid võid neid tervelt kasutada).
- Kuumuta pannil õli ning prae selles rosinaid ja jõhvikaid umbes minuti jooksul. Lisa pannile kinoa ja pooled mandlilaastud, maitsesta segu tugevalt kaneeli, cayenne ning vürtsköömnetega. Lase jahtuda.
- Rösti ülejäänud mandlilaastud kergelt kuldseks.
- Täida sibulad kinoaseguga. Võid seda teha väikese lusikaga, kuid kõige lihtsam on tõsta jahtunud segu pritskotti ning selle abil sibulad täita.
- Kaunista sibulad pealt eelnevalt röstitud mandlilaastudega.