KÕIK UUDISED

Talvine rooskapsa salat

Loomulikult sobivad talvehooaega imeliselt erinevad hautised, supid ja pajaroad, kuid tegelikult on ka salatid igal aastaajal täiesti omal kohal. Tänane salatiretsept on mõnusalt toekas ning siin välja toodud kogus sobib hästi terveks toidukorraks ühele inimesele. Lisandina piisab sellest kindlasti vähemalt kahele ning kui soovid kogust hoopis suurendada, siis lihtsalt korruta kogused sööjate arvuga. Mõnusat katsetamist!

KOOSTISOSAD

  • 200 g rooskapsast
  • 1 väiksem õun
  • 15 g röstitud pekaanipähkleid
  • 15 g röstitud kõrvitsaseemneid
  • 15 g kuivatatud jõhvikaid 
  • 30 g granaatõunaseemneid
  • 1 tl extra virgin oliiviõli
  • 1 tl coconut aminos kastet
  • 0.5 väikese sidruni mahl
  • Soola-pipart

VALMISTAMINE

  • Sega kausi põhjas kokku coconut aminos, oliiviõli, sidrunimahl ning sool-pipar. Maitse ja lisa mida tundub puudu olevat. 
  • Lõika rooskapsastelt vajadusel tumedaks tõmbunud otsad ja eemalda koledad pealmised lehed. Siis lõika rooskapsas pikuti pooleks ning poolikud omakorda umbes 1-mm laiusteks ribadeks.Tõsta kaussi ja sega kastmega läbi
  • Viiluta õun õhukeselt. Lisa ka see kaussi.
  • Puista peale pähklid, seemned, jõhvikad ning granaatõun.
  • Naudi kohe või hiljem, ikka on hea!

Pildil on salat serveeritud Churchill Stonecast kausis.