KÕIK UUDISED

Tervislik õunakook

2024. aasta 16. November #MeieInimesed #retsept #jahu #pähklid 

Kook, kus on kasutusel ohtralt õunu, nisujahu asemel kasutatakse mandlijahu ja suhkru asemel mett - kõlab nagu tervislik amps ja on ka, aga samal ajal maitseb see väga hästi! Meie Birgiti jaoks oli see esimene kord tervislikuma koogi küpsetamiseks ja kasutas #meieinimesed projekti selle võimaluse võtmiseks ära. Megahea kook sai, seega ilmselt see viimaseks korraks ei jää ja soovitame seda ka kõigil lugejatel maitsta!

Tervislik õunakook

KOOSTISOSAD

300 g puhastatud õunu
200 g mandlijahu
20 g riisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 suurt toasooja muna
50 ml rapsiõli
100 ml vedelat mett
2 tl vaniljesuhkur Burboon
Peotäis või paar mandlilaaste

 

VALMISTAMINE

  1. Puhasta ja tükelda õunad.
  2. Sega kokku mandli- ja riisijahu ning küpsetuspulber.
  3. Klopi teises kausis munad kergelt lahti ning lisa õli, mesi ja vaniljesuhkur. Sega korralikult läbi.
  4. Järgmisena lisa jahusegu ja sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa hulka ka õunatükid. 
  5. Tõsta tainas 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ja ääred määritud võiga.
  6. Puista tainale mandlilaastud ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 50-60 minutit kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kergelt pruunistunud.
  7. Lase koogil pärast ahjust välja võtmist 30 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja naudi kas jahtunult või soojalt. Juurde sobib pakkuda näiteks jäätist, Kreeka jogurtit või vaniljekastet.

Sarnased retseptid