Kook, kus on kasutusel ohtralt õunu, nisujahu asemel kasutatakse mandlijahu ja suhkru asemel mett - kõlab nagu tervislik amps ja on ka, aga samal ajal maitseb see väga hästi! Meie Birgiti jaoks oli see esimene kord tervislikuma koogi küpsetamiseks ja kasutas #meieinimesed projekti selle võimaluse võtmiseks ära. Megahea kook sai, seega ilmselt see viimaseks korraks ei jää ja soovitame seda ka kõigil lugejatel maitsta!
Tervislik õunakook
KOOSTISOSAD 300 g puhastatud õunu |
VALMISTAMINE
- Puhasta ja tükelda õunad.
- Sega kokku mandli- ja riisijahu ning küpsetuspulber.
- Klopi teises kausis munad kergelt lahti ning lisa õli, mesi ja vaniljesuhkur. Sega korralikult läbi.
- Järgmisena lisa jahusegu ja sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa hulka ka õunatükid.
- Tõsta tainas 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ja ääred määritud võiga.
- Puista tainale mandlilaastud ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 50-60 minutit kuni kook on läbi küpsenud ja pealt kergelt pruunistunud.
- Lase koogil pärast ahjust välja võtmist 30 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja naudi kas jahtunult või soojalt. Juurde sobib pakkuda näiteks jäätist, Kreeka jogurtit või vaniljekastet.