KÕIK UUDISED

Tomati-India pähkli karrikaste röstitud kikerhernestega

Meie turunduskonsultant Kadri armastab kõike toiduga seonduvat ning võtab hea meelega ka väljakutsed vastu. Seekordne kastme retsept on tema enda blogis juba ammu kirjas ning originaali saab piiluda siit, aga meiega jagas ta mõnevõrra muudetud retsepti, sest kui juba on võimalus katsetada iSi sifoonpudelit, siis see väljakutse tuleb kindlasti vastu võtta!

India pähklid on hea viis tomatikastmele kreemisust juurde anda ning kastmes kasutatud tšilli kogus on kohane pigem neile, kes tulisemat toitu armastavad. Kui sina vürtsisõber pole, siis võid julgelt tšilli välja jätta, sest ülejäänud vürtsid lisavad ohtralt maitset ilma suud põlema panemata.
Kasutades iSi sifoonpudelit on kaste kindlasti vaja väga siidiseks blenderdada ning kurnata pudelisse läbi väga peenikese sõela. Kui sul sifoonpudelit ei ole, siis loomulikult saad kastme otse potist või pannilt serveerida ning sel juhul ei ole seda vaja ka sõeluda.

Alloleva juhendi järgi röstitud kikerherned ei ole väga krõbedad vaid sobivad pigem just karrikastme juures pearoana serveerimiseks. Maitsestamiseks võid kasutada mõistagi kõiki endale meelepäraseid vürtse. Kuna kaste ise on vürtsikas, siis siin on kasutusel Gemo Spice ilma soola, suhkru ja maitsetugevdajateta Univegeta maitseainesegu, mis annab ilma vürtsi lisamata ülimalt mõnusa maitse ning sobib kasutamiseks väga paljudes soolastes retseptides.

KOOSTISOSAD

50 g India pähkleid
1 väiksem sibul
Pöidlasuurune jupp ingverit
1 punane tšillikaun
1 purk purustatud tomateid
1tl tšillipulbrit
0.5 tl kurkumit
0.5 tl koriandriseemneid
0.5 tl vürtsköömneid
1 tl fenkoliseemneid
0.5 tl soola
1 tl tomatipastat
0.5 tl suhkrut
Pisut õli
1 purk kikerherneid
1 tl Univegeta maitseainesegu
Serveerimiseks koriandrit

VALMISTAMINE

  1. Pane pähklid soovitavalt juba neli tundi varem umbes 2 dl vee sisse ligunema. Kui enne aega pole, siis proovi seda teha vähemalt pool tundi varem ning kasuta siis kuuma vett, mis aitab protsessi pisut kiirendada.
  2. Haki sibul, ingver ning tšilli peeneks ning prae koos umbes 1 spl õliga keskmisel kuumusel aeg ajalt segades kuni sibul on klaasjas (umbes 8 minutit).
  3. Lisa pannile ka tükeldatud tomat, tõsta kuumus pisut kõrgemaks ning lase podiseda, kuni tomat on lagunenud (umbes 5 minutit).
  4. Vahepeal uhmerda peeneks kõik terved vürtsid, lisa ka kõik jahvatatud vürtsid ning lisa kõik pannile, kus prae seda veel umbes 5 minutit päris tihedalt segades nii, et vürtsid kogu oma headuse vabastavad ning terve tuba imeliselt lõhnab.
  5. Kalla pannitäis ettevaatlikult pähklite juurde (vesi jäta alles), surista kõik ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks ning kalla siis pannile tagasi.
  6. Säti pann madalale kuumusele ning sega kastme sisse tomatipasta ja suhkur ning maitse, kas on vaja lisada veel soola või suhkrut või isegi tomatipastat. Kui maitse paika timmitud, siis võid kastet otse pannilt serveerida.
  7. Kui kasutad iSi sifooni, siis blenderda nüüd kaste veelkord eriti siidiseks, ja kurna läbi sõela iSi pudelisse. Lae sifoonpudel ning raputa seda enne serveerimist umbes 12 korda.
  8. Kikerherneste röstimiseks kuumuta ahi 200 kraadini. Kuivata kikerherned köögipaberiga ning sega kokku vähese õliga. Raputa üle Univegeta maitseaineseguga ning rösti pöördõhku kasutades umbes 15 minutit, vahepeal raputa kergelt panni.
  9. Serveeri kaste keedetud basmati riisi ning röstitud kikerhernestega. Serveerimisel lisa värsket koriandrit.

Sarnased retseptid