KÕIK UUDISED

Täistaimsed Uhhmami puljongipulbrid ja maitseained toovad maitserevolutsiooni

2025. aasta 20. Märts #vegan #retsept #toode #inspiratsioon 

Toidust rääkides ei saa üle ega ümber maitsest. See on kõige tähtsam, sest kui maitse on paigast ära, siis muu ei loe. Klassikaliselt saavutatakse sügav ja rikkalik maitse tihti kiht-kihilt hoolikalt valmistatud puljongite ja leente abil. Tavapäraselt võtab see protsess päevi, nõuab suurt hulka loomseid tooraineid ning kulutab hulgaliselt energiat ja ressursse. Ise algusest peale maitsete loomine ei ole sugugi lihtne ülesanne. Seda enam hindame kõiki, kes seda igapäevaselt teevad, väga kõrgelt.

On ka lihtsam lahendus, mis nõuab oluliselt vähem aega ja ressursse ning on keskkonnasõbralikult täistaimne ilma maitses järeleandmisi tegemata. Uhhmami on innovaatiline taimne alternatiiv traditsioonilistele puljongitele ja maitsetugevdajatega valmistatud puljongikuubikutele. Lisaks puljongitele on välja töötatud ka naturaalselt umamirikastele loomsete maitsete (peekon, juustud) taimsed alternatiivid. Uhhmami on loodud pakkuma sügavust ja komplekssust igale roale, hoides samal ajal tooteid 100% looduslikena, täistaimsena ja lisaaineid kasutamata.

Taanis loodud tootesarja autor on kümneid aastaid Michelini-tähega pärjatud restoranides töötanud Frank Lantz. Kõrge kvaliteet on tunnustatud parima toote auhinnaga 2023. aasta Biofach messil ning kõige innovaatilisema toote kuldmedaliga 2022. aasta SIAL messil.

Uhhmami tootevaliku leiad Gemoss kauplustest kohapealt ning e-poest.

Võta taimetoidust maksimum

Uhhmami tootevalikus on neli taimset puljongit:

  • Vegetables – köögiviljapõhine leem rikastab maitset suppides, risotodes, kastmetes ja hautatud teraviljades.
  • Chicken’ish – rikkalikult röstitud maitsega kanapuljongi alternatiiv, mis sobib risotode, kastmete ja suppide valmistamiseks.
  • Beef’ish – sügav ja tugev leem, mis meenutab veiselihapuljongit ning sobib hautiste, kastmete ja ramen’i valmistamiseks.
  • Ocean’ish – meremaitsega puljong, mis sobib bouillabaisse’i, mereannipasta ja isegi salatikastmete valmistamiseks.

Lisaks puljongitele pakub Uhhmami nelja maitseainesegu, mis viivad taimsed road uuele tasemele:

  • Chee’ish – parmesani-laadne juustumaitse, mis sobib pastadele, salatitele ja isegi popkornile.
  • Blue Chee’ish – sinihallitusjuustu maitset meenutav, ideaalne kastmetele, dipikastmetele ja salatitele.
  • Truffle’ish – trühvlipõhine maitseainesegu, mis sobib risotodele, pastadele ja kastmetele.
  • Bacon’ish – suitsuse ja umamirikka maitsega alternatiiv peekonile, ideaalne pasta-, kartuli- ja vokiroogadele.

Kõik Uhhmami puljongid ja maitseainesegud on pakendatud pulbrina, sest vee transportimine ei ole just kuigi keskkonnasõbralik ega brändi väärtustega kooskõlas.

Kuidas kasutada Uhhmami tooteid?

Uhhmami puljongipulbreid ja maitseaineid on erakordselt lihtne kasutada ning tegelikult on piiriks vaid fantaasia, aga anname siiski ka omalt poolt mõned ideed. Kokkuvõtvalt piisab vaid puljongipulbri veega segamisest ja maitseainesegu otse toidule puistamisest, et saada sügav ja loomulik umamimaitse.

Koorene põhikaste

KOOSTISOSAD:
20 g Uhhmami Chicken’ish
5 g Uhhmami Vegetables
25 g õunasiidriäädikat
4 dl vett
250 ml köögikoort
Soola ja pipart maitsestamiseks

VALMISTAMINE:

  1. Sega koostisosad omavahel ning keeda madalal kuumusel 10 minutit.
  2. Kui soovid paksemat kastet, siis selleks sobib maisitärklis, mille võid kohe alguses kastmele juurde segada (kogus oleneb sellest, kui paksu kastet soovid).
  3. Lisades Uhhmami Chee’ish või Truffle’ish maitseainesegusid saad sama kastme muuta juustu- või trühvlikastmeks.

 

Taimne Prantsuse sibulasupp

KOOSTISOSAD:
500 g sibulaid
40 g rafineeritud maapähkliõli
1 l vett
8 g Uhhmami Beef’ish
9 g Uhhmami Chicken’ish
4 g Uhhmami Vegetables
2 g Uhhmami Bacon’ish
5 g õunasiidriäädikat
2 g värskelt purustatud musta pipart
5 g meresoola

VALMISTAMINE:

  1. Koori ja tükelda sibulad meelepäraselt.
  2. Kuumuta suures potis õli, lisa sibulad ning küpseta neid aeglaselt ning vahepeal segades kuni need muutuvad kuldpruuniks ja karamelliseeruvad. Selleks kulub umbes 25-30 minutit.
  3. Lisa vesi, Uhhmami Beef’ish, Chicken’ish, Vegetable ja Bacon’ish. Tõsta keema ja lase umbes 20 minutit podiseda.
  4. Lisa potti õunasiidriäädikas, must pipar ning meresool ning lase veel umbes 10 minutit vaiksel tulel haududa, et maitsed lõplikult seguneksid.
  5. Serveeri kuumalt näiteks koos värske saiaga.

 

Parim vegan chilli

KOOSTISOSAD:
2 tükeldatud sibulat
6 hakitud küüslauguküünt
240 g punaseid ube (konserveeritud või ise keedetud)
240 g musti ube (konserveeritud või ise keedetud)
200 g värskeid rohelisi ube
400 g tükeldatud tomateid
2-3 värsket tükeldatud tšillikauna
1-2 kuivatatud tšillikauna
1 tl suitsupaprikat
1 tl kuivatatud oreganot
3 spl sojakastet
2 spl tomatipastat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
150 g tükeldatud porgandit
1 spl Uhhmami Bacon’ish
1 spl Uhhmami Beef’ish
Maitse järgi soola ja pipart
½ l vett
Pisut õli

VALMISTAMINE:

  1. Prae veidikese õli sees madalal kuumusel küüslauku ja sibulat umbes 5 minutit.
  2. Lisa potti kõik ülejäänud koostisosad.
  3. Tõsta keema, siis keera kuumus maha ning hauta 25-30 minutit kuni köögiviljad on pehmed ning maitsed segunenud.
  4. Kui tundub, et chilli on liiga paks, siis võid lisada veel pisut vett.
  5. Enne serveerimist maitse ning lisa vajadusel veel soola-pipart. Serveerimisel sobib lisada ka paar värske tüümiani oksakest, Uhhmami Chee’ish ja (vegan) hapukoort.

Uhhmami tootevaliku leiad Gemoss kauplustest kohapealt ning e-poest.


Sarnased retseptid