Vaarika-šokolaadikook mascarpone kreemiga
Meie müügiosakinna Diana on tavaliselt see inimene, kes külla minnes koogi poeriiulilt kaasa haarab. Pole ka ime, sest olles särtsakalt särav iga peo hing, kes ka kõige tuimemad tükid sekundiga tantsupõrandale meelitab ja igast koosviibimisest peo teeb ei saagi sama inimene veel ka koogi küpsetamise eest vastutada.
See muidugi ei tähenda, et ta küpsetada ei oskaks. Oskab küll ja siis kui selline vajadus või soov tekib, siis tema puhul on alati kindla peale minek vaarikate ja šokolaadi kokku panemine. Mis seal salata, need kaks on täiesti vastupandamatu kombinatsioon. Siin on üks hõrgutav ja mitte liialt magus tort, mis täpselt neid maitseid esile tõstab.
Vaarika-šokolaadikook mascarpone kreemiga
KOOSTISOSAD 10 ml piima |
VALMISTAMINE
- Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks, lisa sulatatud või.
- Sõelu juurde jahu-küpsetuspulbri-kakao- vanniliini segu, sega korralikult läbi.
- Kalla tainas võitatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit.
- Kummuta tordipõhi alusele ja lase jahtuda.
- Kreemi jaoks sega mikseriga mascarpone, vahukoor, suhkur ja vanilliin pehmeks vahuks.
- Lõika koogipõhi kolmeks kihiks ning määri iga ketas ohtra vaarikapüreega.
- Aseta esimene kiht serveerimisalusele ning lisa sellele umbes 1 cm kiht kreemi (võid lisada ka värskeid vaarikaid). Aseta sellele järgmine biskviidikiht ja korda sama. Viimane kiht kata ühtlaselt kreemiga ja kaunista.