KÕIK UUDISED

Vahustatud hummus

2024. aasta 6. Mai #retsept #toode #inspiratsioon #vegan 

Hummus on armastatud Lähis-Ida määre, mis sobib nii võileivale, salatikastmeks, kui lihtsalt köögiviljade dippimiseks. Seda saab lihtsa vaevaga kodus valmistada, aga täna õpetame veel ühe nipi, kuidas see lihtne kaste pisut erilisemaks muuta – nimelt vahustame selle ära!

Vahustamine muudab juba originaalis mõnusalt kreemise hummuse lausa luksuslikult siidiseks. Suureks lisaboonuseks on see, et iSi vahustajas hoides säilib hummus õhukindlalt mitu päeva ning saad korraga serveerida täpselt sellise koguse, nagu parasjagu tarvis on.

Tänu vahustamisele suureneb ka valmishummuse maht, seega saad sama söömisnaudingu kätte vähesemate kalorite hulgaga.

Meie toome ära ühe võimaliku hummuseretsepti, mida vahustada saab. Mõistagi võid ka oma lemmikretsepti järgi maitsestatud hummuse iSi sifoonpudeli abil õhuliseks vahustada – jälgi vaid seda, et see oleks tavalisest vedelam – kallatava tekstuuriga ning et selle sees ei oleks kindlasti mitte ühtki tükki.

Vahustatud hummus

100 ml köögiviljapuljongit
1 küüsauguküüs
240 g konserveeritud kikerherneid
200 g kikerherneste konservi vedelikku
30 g tahiinit
0.5 tl seesamiõli
20 ml sidrunimahla
Maitsestamiseks soola

  1. Haki küüslauk peenelt ning prae seesamiõlis keskmisel kuumusel kergelt pehmemaks. Jahuta.
  2. Kurna kikerherned ning mõõda välja 200 g vedelikku. Kui vedelikku on vähem, siis lisa juurde vett või köögiviljapuljongit.
  3. Aseta kõik koostisosad blenderisse ning surista siidiseks massiks.
  4. Vala hummusesegu läbi iSi sõela ja lehtri 0.5l sifoonpudelisse, lae ballooniga ja raputa pudelit 8 korda. Parima tulemuse jaoks hoia pudelit vähemalt 3 tundi enne serveerimist külmikus.

Sarnased retseptid