Gemossil on hea meel osaleda projektis, mis on nüüd lõpusirgele jõudnud ning mille tulemuseks on väga ilus ja põhjalik raamat “Baltic Chefs The Cookbook”. Raamat on tänasest alates saadaval Gemossis kohapeal ning ka meie e-poes siin. Eritellimuseks võtta palun ühendust [email protected].
Mitte kunagi varem ei ole ühe raamatu kaante vahel kokku saanud 90 parimat kokka Balti riikidest ning jaganud kõik oma parimaid retsepte. Kokku leiab raamatu kaante vahelt 180 retsepti ning Eesti kokkadest jagavad oma imelisi retsepte:
Aldur Soosalu
Andres Rahula
Catlin Priks
Dmitri Fjodorov
Dmitri Rooz
Dmitri Zhuk
Emmanuel Wille
Heidi Pinnak
Herkki Ruubel
Inga Paenurm
Ivat Derizmlja
Jegor Porulev
Ken Trahv
Koit Uustalu
Lauri Oopik
Marko Somer
Maru Metspalu
Matthias Diether
Mihkel Manglus
Noel Moglia
Pavel Gurjanov
Priit Toomits
Rudolf Visnapuu
Silver Saa
Taigo Lepik
Aldur Soosalu
Andres Rahula
Catlin Priks
Dmitri Fjodorov
Dmitri Rooz
Dmitri Zhuk
Emmanuel Wille
Heidi Pinnak
Herkki Ruubel
Inga Paenurm
Ivat Derizmlja
Jegor Porulev
Ken Trahv
Koit Uustalu
Lauri Oopik
Marko Somer
Maru Metspalu
Matthias Diether
Mihkel Manglus
Noel Moglia
Pavel Gurjanov
Priit Toomits
Rudolf Visnapuu
Silver Saa
Taigo Lepik
Lisaks kokkadele on igast riigist sõna saanud ka toidublogijad ning Eestit esindavad siin imelised:
Ragne Värk Kokkama blogist
Tallinnperfectfood
Irina Oleinik
Ragne Värk Kokkama blogist
Tallinnperfectfood
Irina Oleinik
Võiks eeldada, et üksteisele lähedal asuvad ning sarnase ajalooga Balti riigid on ka sarnase köögiga, kuid tänapäeval see kindlasti enam nii ei ole. Raamatu suurim eesmärk on tutvustada Balti riikide kokakunsti ning näidata ka riikidevahelisi erinevuseid. Tegemist on väga mahlase ja ilusa lugemisega, mis annab ülevaate meie parimatest kokkadest, kes on olnud lahkelt nõus ka oma nippe avaldama
Raamat on kõvade kaantega põhjalik toidupiibel, mis sobib suurepäraselt täiendama iga toiduarmastaja raamaturiiulit. Eraldi tasub välja tuua väga ilusat ning põhjalikku pildimaterjali, millest märkimisväärne osa on muide valminud ka Gemossi stuudiotes Tallinnas ja Riias ning palju on kasutatud ka meie valikus olevaid nõusid. Eriliseks teeb raamatu see, et ka keerulisemate restoranitoitude valmistamise protsess on arusaadavalt lahti seletatud nii, et neid kodus valmistada saaks.
Raamatu esimene trükk on saadaval vaid inglisekeelsena ning loodame omalt poolt väga, et see aitab Eesti suurepäraseid kokkasid maailmas esile tõsta ning lisab neile tuult purjedesse.