KÕIK UUDISED

Kaks ampsu Vabariigi Aastapäeva tähistamiseks

2022. aasta 22. Veebruar #tähistamine #retsept 
Hakkame sättima!
Veebruar on tähistamise kuu ning kõigi Eesti inimeste jaoks on kuu tipphetk kindlasti just 24. veebruar.
Eks kõigil on oma traditsioonid – kes käib paraadil, kes ootab pikisilmi presidendi kõnet ning kes lihtsalt vaba päeva naudib. Kindlamast kindel on aga see, et laud saab pisut pidulikumalt kaetud.

Kuna kiluleiba ning kartulisalatit oskavad kõik ka ise teha, siis meie jagame täna hoopis iseküpsetatud rukkijahust korvikeste ning šokolaadiste rukkimuffinite retsepte. Mõnusat pidupäeva!

PS. Gemoss on 23.02 avatud kuni 16.00 ning 24.02 suletud.

Rukkikorvikesed peedi ja lõhega
Rukkikorvikesed peedi ja lõhega


(40 minikorvikest)

Vaja läheb:
300 g täistera rukkijahu
75 g võid
75 g hapukoord
Maitse järgi soola ja köömneid
200 g toorjuustu
1 väike keedetud peet või 1 tl külmkuivatatud peedi pulbrit
Maitse järgi mädarõigast, soola ja sidrunimahla
Korvikeste põhja väikeseid salatilehti
Katteks külmsuitsu/soolalõhet, peeti ning kapparimarju

Taigna jaoks haki jahu soola ja võiga ühtlaseks puruks, seejärel lisa hapukoor ning köömned ning sega kuni saad ühtlase palli.
Suru tainas õhukese kihina minimuffini vormidesse (maksimaalselt 2mm) ning lase taignal koos vormiga külmkapis korralikult maha jahtuda.
Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 5-7 minutit kuni korvikesed on mõnusalt krõbedad.
Lase enne vormist eemaldamist jahtuda.
Kreemi jaoks püreeri omavahel peet ning toorjuust. Maitsesta.
Säti iga korvikese põhja väike salatileht ning täida see pritskoti abil kreemiga.
Kreemi peale säti viilakas lõhet, väikeseid peedikuubikuid ning kappareid.

Rukki-šokolaadimuffinid
Rukki-šokolaadimuffinid


150 g täistera rukkijahu
75 g tatrajahu
50 g tärklist
1 dl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,25 tl soola
100 g väga tumedat šokolaadi
3 vabalt peetud kanade muna
2,5 dl kreeka jogurtit
1,5 dl vahtrasiirupit
1,5 dl oliiviõli
Peale puistamiseks soolahelbeid

Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning säti pabervormid muffinivormi ootama.
Sega ühes kausis omavahel jahud, tärklis, kakao, küpsetuspulber, sooda, sool ning hakitud tume šokolaad.
Teises kausis vahusta munad heledaks vahuks, seejärel lisa juurde jogurt, vahtrasiirup ning oliiviõli ja vahusta veelkord kiirelt läbi.
Sega kuivained ettevaatlikult munasegusse.
Jaga muffinivormide vahel ning puista taignale veel pisut meresoolahelbeid.
Küpseta 18-20 minutit.
Pärast ahjust võtmist võid muffinitele veel pisut kakaopulbrit sõeluda.
Muffinid maitsevad imeliselt soojana aga sobivad kenasti ka metsamatkale kaasa võtmiseks.


Sarnased retseptid